Firmele Metroul SA, Search Corporation SRL, Eurometudes SA, Romair Consulting Ltd, Romproiect SA si Proiect Bucuresti SA au castigat licitatia organizata de municipalitatea Bucurestilor pentru proiectarea celor 20 de parking-uri subterane, care vor c
Firmele Metroul SA, Search Corporation SRL, Eurometudes SA, Romair Consulting Ltd, Romproiect SA si Proiect Bucuresti SA au castigat licitatia organizata de municipalitatea Bucurestilor pentru proiectarea celor 20 de parking-uri subterane, care vor costa circa 328 de milioane de euro. Parcarile vor fi amplasate in zonele aglomerate ale Capitalei. Prin aceasta manevra municipalitatea va muta parcarile de suprafata in subteran. Studiile de fezabilitate vor fi intocmite pentru 20 de locatii centrale foarte aglomerate. Pentru alte doua locatii, respectiv Gara de Nord si Piata Revolutiei - Ateneul Roman, municipalitatea a cerut ca parcarile sa fie construite pe trei nivele, cu multiple cai de acces, aceste doua proiecte fiind scoase la licitatie separat.
Castigatorul licitatiei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru parking-ul de la Atheneu este SC Metroul SA. Licitatia pentru parcarea de la Gara de Nord urmeaza sa fie organizata in perioada imediat urmatoare, proiectul fiind finantat din credit BEI.
Potrivit proiectului, in cele 22 de locatii vor fi amenajate 14.000 de locuri de parcare. Parkingurile vor fi construite pe doua si trei nivele, costurile pentru realizarea lor fiind estimate de municipalitate la 328.380.582 de euro. Este vorba despre zonele Piata Obor (1922 de locuri de parcare), Piata Sudului (964 de locuri), Edgar Quinet (346 de locuri), Sala Palatului (951 de locuri), Atheneul Roman (1637 de locuri), Piata Amzei (108 locuri), Piata Presei Libere (1466 de locuri), Piata Domenii (82 de locuri), Piata Walter Maracineanu (281 de locuri), Piata Muncii (843 de locuri), Piata Dorobantilor (186 de locuri), Parcul Herastrau - pavilionul H (468 de locuri), Esplanada Gara Baneasa (140 de locuri), Piata Alba Iulia (710 locuri), Soseaua Stefan cel Mare - Bloc "Perla" (270 de locuri), Restaurant "Pescarus" (139 de locuri), Bd Magheru - magazinul "Eva" (96 de locuri), Piata Charles de Gaulle (802 locuri), Parcul Circului (doua locatii - 586 locuri in total), Piata Universitatii (208 locuri) si Gara de Nord (1720 de locuri).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.