Prezenta la Bucuresti pentru vernisajul expozitiei "9 si...", artista poloneza Jolanta Zuchniewicz le propune romanilor un set de fotografii dedicat nudului feminin. Cele 34 de fotografii au un efect puternic asupra privitorului, comunicand cu acesta
Prezenta la Bucuresti pentru vernisajul expozitiei "9 si...", artista poloneza Jolanta Zuchniewicz le propune romanilor un set de fotografii dedicat nudului feminin. Cele 34 de fotografii au un efect puternic asupra privitorului, comunicand cu acesta prin intermediul starilor sufletesti, al compozitiei, precum si al mesajului psihologic si biologic. Potrivit lui Zuchniewicz, expozitia reprezinta o imortalizare a "transformarilor fizice si psihice suferite de femeia-balerina, de artista al carei trup este un instrument de lucru". Organizata de Institutul Polonez din Bucuresti, in colaborare cu Galeria UNA, expozitia va fi vernisata azi (16 martie), la orele 18.00, si va putea fi vizitata pana pe 29 martie.
Aceeasi Jolanta Zuchniewicz expune, de aceasta data in perioada 18 martie-8 aprilie, "Nuduri" la Galeria Primariei Municipiului Hunedoara. Caracterizate prin naturaletea atitudinii si lipsa cochetariei, fotografiile par sa fi fost inspirate de examenele de admitere la facultatea de medicina sau de analiza anatomiei umane. In creatiile Jolantei Zuchniewicz, nuditatea in sine nu apare ca fiind tema propriu-zisa. Ea este insotita de elemente straine corpului uman: folie, hartie, carton, material textil sau pene. Ele sunt cele care decid caracterul temei abordate, conferindu-i greutate sau, dimpotriva, facand-o sa para mai simpla. Vernisajul acestei expozitii va avea loc la orele 18.00, pe 18 martie.
Jolanta Zuchniewicz a studiat la Academia de Arte Frumoase (FAMU) din Praga. Pentru cativa ani a activat in Franta, iar din 1995 a revenit in Polonia si lucreaza pentru diverse reviste, agentii foto si de publicitate. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.