Consiliul Concurentei a inchis investigatia privind ajutoarele de stat pentru Mittal Steel Galati, intrucat societatea a rambursat in mod voluntar suma de 34,6 milioane de lei noi, reprezentand valoarea ajutoarelor acordate peste nivelul maxim admis
Consiliul Concurentei a inchis investigatia privind ajutoarele de stat pentru Mittal Steel Galati, intrucat societatea a rambursat in mod voluntar suma de 34,6 milioane de lei noi, reprezentand valoarea ajutoarelor acordate peste nivelul maxim admis de lege, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. Societatea din Galati a rambursat si dobanzile aferente sumei care depasea plafonul admis pentru ajutoarele de stat, in valoare de 7,9 milioane de lei noi. Dobanzile au fost calculate de la data acordarii ajutorului de stat si pana la data rambursarii. Ajutoarele acordate peste plafonul maxim au fost reprezentate de scutiri la plata unor penalitati si majorari de intarziere datorate bugetului local si judetean, a taxelor aferente unor constructii, respectiv anularea TVA, colectata nerecuperata de catre unii furnizori de utilitati, pana la data finalizarii privatizarii combinatului siderurgic. Consiliul Local Galati, Consilul Judetean Galati si Ministerul Finantelor au confirmat Consiliului Concurentei efectuarea platilor, se precizeaza in comunicat. In luna mai a anului trecut, Consiliul Concurentei a declansat, din oficiu, o investigatie referitoare la depasirea, de catre Mittal Steel, a plafonului ajutorului de stat prevazut in strategia de restructurare a industriei siderurgice. Investigatia a fost extinsa in octombrie 2005 pentru analizarea unor masuri susceptibile ca intra in zona ajutorului de stat. Potrivit acestei strategii, valoarea totala a ajutorului brut pentru restructurare acordat societatii in perioada 1993-2004 nu poate depasi 3058 milioane de lei. In urma rambursarii, ajutorul de stat pentru Mittal Steel se incadreaza in limitele plafonului maxim aprobat prin strategia privind restructurarea industriei siderurgice din Romania, se mai arata in documentul citat. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.