Dezvoltarea Portului Constanta si realizarea unui program de integrare a retelei nationale in structura de transport din zona Marii Negre se vor numara printre prioritatile de dezvoltare a infrastructurii in urmatorii ani, a declarat, ieri Gheorghe D
Dezvoltarea Portului Constanta si realizarea unui program de integrare a retelei nationale in structura de transport din zona Marii Negre se vor numara printre prioritatile de dezvoltare a infrastructurii in urmatorii ani, a declarat, ieri Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). "Discutam despre un nou concept, dezvoltat la nivel european, acela de autostrada maritima care va inconjura Marea Neagra. Romania va trebui, pentru a participa la acest proiect, sa dezvolte Portul Constanta, care se afla la intersectia Coridoarelor IV rutier si feroviar si a Coridorului VII fluvial", a declarat Dobre, cu ocazia reuniunii de la Bucuresti a ministrilor Transporturilor din statele membre ale Organizatiei pentru Cooperare Economica a Marii Negre (OCEMN). Grupul de lucru s-a reunit ieri, la Bucuresti, urmand sa adopte o declaratie comuna referitoare la dezvoltarea retelelor de transport ale statelor membre, in special in ceea ce priveste noul concept amintit mai sus. "Acest concept implica posibilitatea efectuarii transportului de marfa pe Dunare in aceleasi conditii ca si in cazul transportului de marfuri pe caile rutiere", a spus ministrul roman al Transporturilor. Romania este coordonatoarea Grupului de lucru pentru transporturi din cadrul OCEMN pana in aprilie 2007.
Tot legat de infrastructura, Dobre a anuntat ca, MTCT a convenit cu institutiile financiare europene, in special cu Banca Europeana de Investitii, asupra unor "clauze contractuale mai dure" in cazul in care firmele care castiga licitatii pentru proiecte de infrastructura nu isi indeplinesc obligatiile. Ministrul a dat exemplu lucrarile de reabilitare a DN6 (Craiova-Drobeta Turnu Severin), incepute in 2003, si unde firmele executante (Grassetto-Italia, sectorul Craiova-Filiasi; Prodeftiki-Grecia, pentru Filiasi-Ciochiuta si Strabag-Austria, pentru Ciochiuta-Drobeta Turnu Severin) nu si-au indeplinit termenele sau obligatiile contractuale. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.