Google a lansat "Google Mars", unde pot fi gasite harti digitale ale planetei Marte, dupa ce a creat mai intai instrumente de cartografiere a Pamantului, cu "Google Earth", transmite Mediafax. "Pamantenii au fost intotdeauna fascinati de planeta Mart
Google a lansat "Google Mars", unde pot fi gasite harti digitale ale planetei Marte, dupa ce a creat mai intai instrumente de cartografiere a Pamantului, cu "Google Earth", transmite Mediafax. "Pamantenii au fost intotdeauna fascinati de planeta Marte", a explicat Chikai Ohazama, membru al echipei din spatele Google Earth, care s-a asociat in cadrul acestei noi operatii cu cercetatori de la Agentia spatiala americana (NASA) si cu oameni de stiinta de la Universitatea din Arizona. Google este astfel in masura sa "combine tehnologia Google Maps cu cele mai detailate si realiste harti ale planetei rosii", a precizat responsabilul. Curiosii au posibilitatea sa observe planeta Marte in trei feluri pe www.google.com/mars: o harta fizica aratand muntii si vaile cu ajutorul diferitelor culori, o harta care arata ceea ce ochii umani ar vedea daca ar ajunge pe Marte si o harta cu imagini in infrarosu, care arata ceea ce oamenii nu ar putea percepe cu ochii liberi", potrivit aceleiasi surse. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.