Cresterea economica globala va depasi in acest an nivelul de 4,3% estimat de Fondul Monetar International (FMI). Potrivit presedintelui FMI, Rodrigo Rato, faptul s-ar datora in principal imbunatatirii situatiei in Europa si Japonia, informeaza Reuter
Cresterea economica globala va depasi in acest an nivelul de 4,3% estimat de Fondul Monetar International (FMI). Potrivit presedintelui FMI, Rodrigo Rato, faptul s-ar datora in principal imbunatatirii situatiei in Europa si Japonia, informeaza Reuters. In opinia lui Rato, spatiul economic este foarte "prolific", incat impactul daunator al pretului petrolului asupra cresterii productiei si asupra inflatiei a fost contrabalansat de ratele scazute ale dobanzilor si de efectele benefice ale globalizarii.
"Economia mondiala creste mai repede decat ne-am fi asteptat in septembrie", a declarat Rato, facand referire la cel mai recent raport al FMI asupra economiei globale, in care se prevedea o crestere de 4,3% pentru 2006. FMI va publica urmatorul raport in luna aprilie.
Cotidianul german Haldelsblatt a relatat ca institutia financiara internationala isi va majora estimarile privind cresterea economica mondiala la 4,8%. "Situatia se va imbunatati atat in Europa, cat si in Japonia", a declarat Rato intr-un interviu pentru Reuters.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.