Bursa pan-europeana Euronext a confirmat marti speculatiile privind o eventuala alianta cu Deutsche Boerse. Dupa ce Bursa londoneza London Stock Exchange a respins la inceputul acestei saptamani oferta de preluare venita din partea rivalului american
Bursa pan-europeana Euronext a confirmat marti speculatiile privind o eventuala alianta cu Deutsche Boerse. Dupa ce Bursa londoneza London Stock Exchange a respins la inceputul acestei saptamani oferta de preluare venita din partea rivalului american, Nasdaq, lasand totusi loc de o eventuala razgandire pentru o oferta superioara, pe piata europeana au aparut si zvonurile unei posibile aliante Euronext - Deutsche Boerse. Primele comentarii pe aceasta tema au aparut dupa ce Euronext a anuntat rambursarea a un miliard de euro (1,2 miliarde dolari) catre investitori, in cursul acestui an si in 2007. Potrivit anuntului Euronext, din acest moment urmeaza o serie de proceduri prin care trebuie obtinut acordul autoritatilor europene in domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.