Cotidianul calatan "Sport" a anuntat in editia sa de ieri, pe prima pagina, ca fundasul de la AS Roma, Cristian Chivu, este principala prioritate a lui FC Barcelona pentru sezonul viitor. "Operatiunea Chivu - fundasul dorit pentru aparare: s-a renunt
Cotidianul calatan "Sport" a anuntat in editia sa de ieri, pe prima pagina, ca fundasul de la AS Roma, Cristian Chivu, este principala prioritate a lui FC Barcelona pentru sezonul viitor. "Operatiunea Chivu - fundasul dorit pentru aparare: s-a renuntat la Andrade si Perea, iar Chivu ar putea veni pentru 8 milioane de euro", scrie "Sport" pe prima pagina. "Dupa cinci ani de cand se afla pe agenda Barcelonei, Chivu s-ar putea transforma in sfarsit in jucator al echipei catalane. Oficialii Barcelonei doresc ca pana la 1 iulie sa fie rezolvata problema transferurilor, iar priopritara este considerata aducerea lui Chivu, un jucator dupa care Barcelona suspina de mult timp", a notat cotidianul citat, care subliniaza ca antrenorul Frank Rijkaard il cunoaste perfect pe internationalul roman, care a jucat la Ajax-ul lui Ronald Koeman. "Sport" sustine ca romanul nu va ocupa loc de extracomunitar, ca urmare a regulamentului pentru jucatori comunitari B. Fundasul Romei a mai fost pe punctul de a se transfera la Barcelona in vara anului 2003, dar pretul sau a fost atunci de 19 milioane de dolari, iar Barcelona nu a ajuns la un acord cu Ajax. Romanul s-a transferat apoi la AS Roma pentru 18 milioane de dolari si un contract pana in iunie 2008. Cotidianul catalan reaminteste ca doi candidati la presedintia Barcelonei, Jaume Llaurado si Lluis Bassat, au promis aducerea romanului in cazul alegerii lor. In cazul lui Llaurado, acesta chiar a semnat un preacord cu Ajax, pe care l-a aratat public in timpul campaniei. Bassat, la randul sau, prin intermediul lui Pep Guardiola, directorul sau sportiv, a incercat transferul lui Chivu, care ar fi sosit alaturi de Koeman."Insa, acum lucrurile sunt diferite. Incepand din 1 iulie, libertatea sa va costa doar 8 milioane de euro, conform unei clauze care figureaza in contractul sau, astfel ca tranferul va fi accesibil din punct de vedere economic", scrie "Sport". Potrivit sursei citate, tehnicienii Barcelonei il cunosc foarte bine pe Chivu, pe care il considera un jucator foarte bun la nivel international, la doar 25 de ani. "La Ajax a fost capitan. In momentele delicate nu se ascunde, asa cum arata faptul ca desi este fundas indrazneste si sa execute penalty-uri. Rijkaard se gandeste la el ca la un central stanga. Desi mai multe echipe engleze s-au aratat interesate de Chivu, internationalul roman prefera optiunea Barcelona pentru numeroasele referinte primite de olandezii care au trecut pe Camp Nou. Nu trebuie uitat ca a ajuns la Amsterdam la 19 ani, astfel ca se poate considera ca s-a format in fotbalul olandez", mentioneaza "Sport", care sustine ca romanul nu s-a prea adaptat la Roma si vrea "sa schimbe aerul" in sezonul viitor. "Intelege ca oferta Barcelonei este perfecta pentru aspiratiile sale, astfel ca nu trebuie convins", noteaza "Sport". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.