Noul Consiliu de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ales la inceputul lunii februarie pentru un mandat de patru ani, si-a propus obiective ambitioase care vizeaza cresterea capitalizarii bursiere de la 15 miliarde de euro la 50 de mil
Noul Consiliu de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ales la inceputul lunii februarie pentru un mandat de patru ani, si-a propus obiective ambitioase care vizeaza cresterea capitalizarii bursiere de la 15 miliarde de euro la 50 de miliarde de euro si a valorii medii a tranzactiilor zilnice de la opt milioane de euro la 40 de milioane de euro. Cea mai ambitioasa cifra se refera insa la cresterea numarului investitorilor activi la bursa, de la aproximativ 12.000 in prezent la 300.000, acesta fiind un "pariu extrem de indraznet", a declarat ieri presedintele BVB, Septimiu Stoica. Strategia BVB, in viziunea noii conduceri, urmareste sa asigure bursei autohtone un loc in cadrul viitoarei piete financiare a Uniunii Europene (UE), axandu-se pe dezvoltarea activitatii de tranzactionare, consolidarea institutionala si construirea noii identitati corporative a BVB, devenita recent societate comerciala pe actiuni. Prima grija a BVB, a subliniat presedintele Septimiu Stoica, este listarea de noi emitenti, problema principala fiind "putinatatea marfii" pe piata de capital romaneasca. BVB are in vedere listarea a 15 mari companii care au fost privatizate recent sau la care statul detine inca pachete importante de actiuni, in special din domeniul utilitatilor, 50 de companii private de succes, Fondul Proprietatea, despre care Stoica a apreciat ca va fi listat in cateva luni, precum si organizarea unui segment de piata dedicat companiilor "high tech". La randul sau, Dana Ionescu, membru in Comitetul Bursei, a amintit ca in luna iulie va intra la tranzactionare societatea Transelectrica si in cursul acestei veri va fi listata si compania Continental, iar Fondul Proprietatea - cat mai curand posibil. Tot in cursul acestui an, conducerea Bursei si-a propus lansarea instrumentelor financiare derivate, fie la Sibiu prin fuziunea cu BMFMS, fie printr-un sistem propriu de tranzactionare.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.