Primele 40 de grupuri cotate la Bursa de la Paris au incheiat anul 2005 cu beneficii record. Per total, cresterea profiturilor a fost in medie de 50% fata de 2004, pana la 86 de miliarde de euro, insa cateva companii au afisat rezultate de-a dreptul
Primele 40 de grupuri cotate la Bursa de la Paris au incheiat anul 2005 cu beneficii record. Per total, cresterea profiturilor a fost in medie de 50% fata de 2004, pana la 86 de miliarde de euro, insa cateva companii au afisat rezultate de-a dreptul spectaculoase.
Astfel, grupul Danone, cu un beneficiu de 1,464 miliarde de euro, a realizat un salt de aproape 215%. Nici gigantul din sectorul electricitatii EDF nu a stat rau. Profiturile sale s-au dublat in 2005 (102%), incasarile ajungand la 3,242 miliarde de euro.
La France Telecom cresterea a fost de 89,2%, respectiv pana la 5,7 miliarde de euro. Imediat dupa acestea, in ordinea cresterii vine grupul Total, cu 30% si beneficii de 12 miliarde de euro.
La Arcelor, aflat in ultima perioada intr-o lupta apriga cu colosul Mittal, beneficiile au crescut cu 66%, pana la 3,846 miliarde de euro.
Pe langa sectorul energetic, alimentar si cel al telecomunicatiilor, sectorul bancar a cunoscut la randul sau o ascensiune puternica, informeaza presa franceza, iar asta in conditiile in care, si aici, ca si in celelalte ramuri, cea mai mare parte a activitatii se desfasoara in afara tarii. In acest sens, spre exemplu, BNP-Paribas a ajuns sa aiba mai multi angajati in afara decat in Franta, iar grupul Total sa realizeze 95% din beneficii in afara Frantei.
Nici in sectorul public situatia nu a fost diferita. Grupul public SNCF si-a triplat beneficiul net in 2005, ajungand la 1,334 miliarde de euro.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.