Un militar roman aflat in Irak si-a tras un glont in cap. Evenimentul s-a produs, ieri, in jurul orei 14,30, in tabara din Campul Mittica, din sudul Irakului, locul unde se afla dislocat Batalionul 280 Infanterie din Focsani. Caporalul Dobre Lili se
Un militar roman aflat in Irak si-a tras un glont in cap. Evenimentul s-a produs, ieri, in jurul orei 14,30, in tabara din Campul Mittica, din sudul Irakului, locul unde se afla dislocat Batalionul 280 Infanterie din Focsani. Caporalul Dobre Lili se afla singur intr-un cort fiind in timpul liber dupa executarea unei misiuni. Dobre are 28 de ani, este necasatorit si este angajat al Batalionului 280 Infanterie, din Focsani, din anul 2001.
Dupa acordarea asistentei medicale de urgenta, militarul a fost transportat la spitalul Brigazii italiene, in subordinea careia actioneaza militarii romani. Conform personalului medical al spitalului, militarul se afla in stare de coma, cu functiile vitale stabilizate. O comisie numita de locotenent-colonelul Stefan Balan, comandantul batalionului, cerceteaza imprejurarile in care s-a produs evenimentul.
Ieri dupa amiaza, ranitul a fost transportat cu un elicopter italian la un spital din Kuwait City, unde continua sa se afle sub ingrijiri medicale.
Interesant este ca militarul provine exact de la unitatea de unde a avut loc scurgerea de informatii secrete, soldata cu numeroase sanctiuni in armata, dar si cu anchetarea mai multor ziaristi. Surse neoficiale ne-au precizat ca pana in momentul de fata nu se poate face nici o legatura intre gestul sinucigas al militarului si ancheta desfasurata in cazul "CD-ul cu secrete".
Este pentru prima oara cand MApN se confrunta cu un astfel de eveniment pe timpul cat un batalion se afla in misiune de lupta in afara granitelor tarii. Aflati in Irak de doar doua luni de zile, militarii din Batalionul 280 Infanterie au avut necazuri chiar de cand au sosit in zona. Pe 27 ianuarie a.c., in momentul incheierii procesului de rotire a batalioanelor, in tabara romaneasca de la Camp Mittica s-a declansat un incendiu puternic care a distrus mai multe corturi si tehnica militara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.