Romania a fost si este un exemplu stralucit pentru tarile candidate la Uniunea Europeana privind reglementarea pietei de comunicatii electronice, este de parere Olivier Pascal, reprezentantul Comisiei Europene insarcinat cu monitorizarea Romaniei pe
Romania a fost si este un exemplu stralucit pentru tarile candidate la Uniunea Europeana privind reglementarea pietei de comunicatii electronice, este de parere Olivier Pascal, reprezentantul Comisiei Europene insarcinat cu monitorizarea Romaniei pe probleme de comunicatii si tehnologia informatiei. "Piata romaneasca este tot mai competitiva si acesta este un lucru incurajator," a adaugat Pascal. Pentru al doilea an consecutiv, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si-a supus planul anual de actiuni consultarii publice, lansand un dialog deschis cu industria si alte institutii reprezentative ale statului si ale societatii civile. Pentru anul acesta, ANRC are patru mari prioritati: fundamentarea pe costuri a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor mobili; revizuirea regimului interconectarii si a Ofertei de Referinta pentru Accesul neconditionat la bucla locala; implementarea portabilitatii numerelor si introducerea procedurii de preselectare a transportatorului. Potrivit presedintelui ANRC, Dan Georgescu, fundamentarea pe costuri a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor mobili Mobifon si Orange Romania este un proces la care ANRC lucreaza deja de un an si jumatate, apropiindu-se de stadiul final.
"Tarifele de interconectare sunt cheia competitiei. Am dezvoltat modelul de calculatie a costurilor si suntem in faza de finalizare a consultarilor bilaterale cu operatorii. Pana la sfarsitul acestei luni, propunerile noastre pentru noile tarife de interconectare vor fi lansate spre consultare publica," a adaugat presedintele ANRC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.