Forum Auto, importatorul general al marcii Volvo, estimeaza pentru acest an o crestere usoara a vanzarilor, pana la peste 560 de masini, care va fi sustinuta de lansarea de noi modele cu o tenta mai sportiva si de largirea retelei de vanzari fara a i
Forum Auto, importatorul general al marcii Volvo, estimeaza pentru acest an o crestere usoara a vanzarilor, pana la peste 560 de masini, care va fi sustinuta de lansarea de noi modele cu o tenta mai sportiva si de largirea retelei de vanzari fara a insista, insa, pe oferte promotionale.
"Ofertele promotionale sunt cea mai facila modalitate de abordare a vanzarilor, insa actuala conjunctura a pietei auto din Romania, conturata in jurul deschiderii frontierelor si adoptarii reglementarilor europene, va pune mult mai mult accentul pe calitatea prezentarii masinilor si pe serviciile oferite. Concurenta va fi din ce in ce mai puternica si, cu siguranta, calitatea va fi unul dintre cei mai importanti factori de diferentiere intre dealeri", a declarat agentiei Mediafax directorul general al Forum Auto, Lavinia Huidan.
Potrivit reprezentantului Forum Auto, vanzarile estimate pentru acest an vor depasi nivelul de 560 de unitati, fata de 523 de masini comercializate anul trecut. Cifra de afaceri este estimata sa creasca la 25,5 milioane de euro, cu 1,5 milioane de euro mai mult decat in anul 2004.
Modelul cu cel mai mare succes a fost autoturismul de teren XC 90, cu o pondere de circa 40% din totalul autoturismelor Volvo vandute anul trecut in Romania, in crestere cu 74% fata de vanzarile din anul 2004. O cota de peste 76% din vanzarile acestui model a fost reprezentata de masinile echipate cu motoare diesel. Restul motorizarilor au fost in cea mai mare parte reprezentate de varful de gama - V8 pe benzina de 315 cai putere.
Vanzarile se vor concentra si in acest an pe acest model avand in vedere cresterea anuala de circa 25% a clasei SUV in ultimii trei ani si potentialul de crestere al acestui segment la nivel mondial determinat de diversificarea accentuata a gamei de modele asiatice si de patrunderea modelelor americane pe piata europeana. In schimb, potrivit reprezentantilor Forum Auto, segmentul premium se va restrange in acest an pe fondul unei reduceri generale a vanzarilor de autoturisme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.