Gigi Becali, prin Mihai Stoica si Valeriu Argaseala, a inaintat o cerere Presedintiei in care solicita sprijin pentru modernizarea stadionului Steaua. Documentul a fost inaintat consilierilor pe probleme de sport Octavian Belu si Mariana Bitang. "Nu
Gigi Becali, prin Mihai Stoica si Valeriu Argaseala, a inaintat o cerere Presedintiei in care solicita sprijin pentru modernizarea stadionului Steaua. Documentul a fost inaintat consilierilor pe probleme de sport Octavian Belu si Mariana Bitang. "Nu fusese trecuta pe cerere suma aproximativa, fiind vorba de marirea capacitatii cu 20.000 de locuri, acoperirea stadionului, gazon, terenuri anexe si le-am spus eu sa treaca zece milioane de euro. Totul ar dura cam doi ani, lucru la foc automat. Am cerut concesiune pe 49 de ani. Presedintia face un proiect de Hotarare de Guvern si il propune Executivului spre aprobare", a explicat Becali. De precizat ca Presedintia nu poate elabora Hotarari de Guvern, aceste acte normative fiind de competenta exclusiva a Executivului. Gigi Becali a explicat si ce se va intampla in cazul in care proiectul nu va fi aprobat: "Probabil Tariceanu n-o sa vrea. Daca se aproba, foarte bine, daca nu, peste 6-7 luni o sa fie alegeri anticipate, o sa conduc Guvernul si o sa dau eu Hotarare de Guvern cand voi fi premier sau vicepremier. Dau eu Hotarare de cesiune pe 67 de ani, nu pe 49". Finantatorul stelist a anuntat ca proiectul pentru modernizarea arenei Steaua va fi realizat cu ajutorul unui arhitect roman stabilit in SUA, care "a proiectat si metroul din Los Angeles". "A luat legatura (n.r. - arhitectul respectiv) cu trei-patru proiectanti romani din SUA care s-au oferit sa realizeze proiectul, pe mine costandu-ma numai cheltuielile, fara adaos, aproximativ 200.000-300.000 de euro. Acest proiect include marirea si acoperirea stadionului. Ei s-au oferit sa faca acest lucru, fiind si membri PNG", a afirmat Becali. Octavian Belu a confirmat ca a primit solicitarea lui Gigi Becali, dar in cerere se precizeaza ca marirea capacitatii arenei va fi de 14.000 de locuri, in timp ce Becali a vorbit de 20.000 de locuri. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.