Cu prilejul celei de-a sasea editii a Forumului Francophone de l'Emploi, care se va desfasura maine la World Trade Plaza Bucuresti, companiile franceze care activeaza in Romania ofera 4.000 de locuri de munca pentru debutanti si personal cu experient
Cu prilejul celei de-a sasea editii a Forumului Francophone de l'Emploi, care se va desfasura maine la World Trade Plaza Bucuresti, companiile franceze care activeaza in Romania ofera 4.000 de locuri de munca pentru debutanti si personal cu experienta, a declarat Daniela Apolozan, director in cadrul Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania. Potrivit reprezentantei CCIFER, sunt oferite posturi de contabili, auditori, ingineri, programatori, ingineri chimisti, posturi in departamentele tehnic si comercial, in domeniul hotelier, telecomunicatii, industria auto, sectorul bancar, distributie.
Sub titulatura "Oportunitati de cariera", Forum Francophone de l'Emploi, editia a VI-a, se va desfasura in intervalul orar 9,00-18,00 si isi propune sa faciliteze recrutarea tinerilor studenti, a absolventilor de facultate, dar si a cadrelor cu experienta de catre companiile franceze prezente in Romania, potrivit Rompres. BRD - Groupe Société Générale a recrutat 1.000 de persoane in 2005 si are un plan aproape identic pentru 2006, a declarat presedintele director general al BRD - GSG, Patrick Gelin, administrator al CCIFER. Gelin a adaugat ca BRD - GSG recruteaza personalul dupa criterii obiective, fiind urmarite in primul rand pregatirea profesionala, temperamentul si cunostintele de limba franceza. Forumul Francophone de l'Emploi are loc in cadrul Saptamanii Francofoniei la Bucuresti si este organizat, ca in fiecare an, de CCIFER, cu sprijinul Ambasadei Frantei, a Agentiei Universitare a Francofoniei si a Sectiei Romane a Consilierilor de Comert Exterior ai Frantei.
Seful Misiunii Economice a Ambasadei Frantei la Bucuresti, Philippe Boin, a mentionat ca investitiile franceze in Romania sunt diversificate si dominate de marile intreprinderi, IMM-urile fiind mai putin prezente. Boin este de parere ca firmele franceze au jucat de mult cartea integrarii europene a Romaniei si ca "bucati importante" ale industriei romanesti au fost salvate de investitori francezi, dand ca exemplu industria auto.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.