Conducerea CCA instalata la sfarsitul anului trecut si-a intrat de ieri cu adevarat in paine, avand la judecata fazele litigioase din prima etapa a returului. Cea mai aprinsa faza a rundei, in care Rapidul a marcat un gol aparent corect Vasluiului, d
Conducerea CCA instalata la sfarsitul anului trecut si-a intrat de ieri cu adevarat in paine, avand la judecata fazele litigioase din prima etapa a returului. Cea mai aprinsa faza a rundei, in care Rapidul a marcat un gol aparent corect Vasluiului, dar anulat de asistentul Cristian Nica, a fost rezolvata de catre comisie fara prea multe discutii. "Este o faza la limita si orice decizie ar fi produs comentarii. Comisia da credit arbitrului", a declarat ieri Gheorghe Constantin, noul sef al CCA. In sprijinul arbitrului, Costica "Valcea" a adus si faptul ca unghiul de filmare al celor de la National TV, care au transmis in direct partida, nu a fost unul care sa reflecte realitatea. Din imaginile postului respectiv, preluate apoi de celelalte televiziuni, Mugurel Buga, atacantul Rapidului, pare a fi in pozitie regulamentara in momentul in care pasa pleaca spre el. Anularea golului respectiv a atras proteste vehemente ale rapidistilor, care au sugerat ca Adrian Porumboiu, patronul moldovenilor, ii dirijeaza pe arbitri dupa ce a pus umarul la demiterea lui Craciunescu. CCA a dictat ieri si sanctiuni, centralul Iosif Biro si asistentul Eduard Dumitrescu fiind retinuti de la delegari dupa meciul dintre Gloria si Jiul. Astfel, lui Biro, rezerva la acel joc, i s-a imputat faptul ca nu i-a atras atentia centralului asupra unui fault dur pe care acesta nu l-a observat si in urma caruia un jucator al oaspetilor trebuia eliminat, in timp ce Dumitrescu a gresit o faza simpla. Altfel, Gheorghe Constantin a anuntat ca, inainte de reluarea campionatului, arbitrii din lotul A au fost obligati sa completeze niste "fise de cadre", in care sa specifice orice legatura cu jucatorii, antrenorii sau conducatorii de cluburi. A existat un caz, nenominalizat, al unui arbitru care a spus ca nu poate conduce un joc al unei echipe fiindca este vecin cu antrenorul acesteia. Presedintele CCA a prezentat si cateva recomandari primite de la FIFA privind sangerarile si bijuteriile fotbalistilor si imagini cu pozitii de ofsaid. Legat de purtarea bijuteriilor, fapt pentru care rapidistul Burdujan a primit cartonas galben la meciul cu Hertha, din saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, Costica "Suceava" a precizat ca purtarea acestora este interzisa, iar "unui jucator care ulterior este observat de catre arbitru ca poarta orice tip de bijuterie i se va cere sa o indeparteze imediat si va fi avertizat cu cartonas galben pentru comportare nesportiva". De asemenea, recomandarea FIFA in legatura cu pozitia de ofsaid este ca "arbitrul trebuie sa ia in considerare orice parte a corpului, capului sau picioarelor atacantului in raport cu penultimul adversar, iar bratele nu se iau in considerare". (B.G.)
Iasiul a renuntat la recuzarea lui Deaconu
Sorin Boca, presedintele executiv al Politehnicii Iasi, a anuntat ieri ca nu va solicita CCA sa nu il mai delege pe arbitrul Alexandru Deaconu la meciurile sustinute de echipa sa. "Am putea discuta foarte mult prestatia lui Deaconu in partida de sambata, cu Timisoara, dar nu ne ajuta cu nimic. Nu a cerut nimeni sa fie perfect, mai ales tinand cont de teren, dar este ciudat faptul ca a comis erori numai in defavoarea echipei noastre. Oricum, nu are nici un rost nici sa-l mai recuzam, nici sa ne lamentam", a spus Boca. Afirmatia oficialului iesean vine la doua zile dupa ce unul dintre vicepresedintii Politehnicii, Vasile Simionas, declarase ca va cere recuzarea lui Deaconu. "Este pentru a nu stiu cata oara cand Politehnica pierde puncte din cauza prestatiei arbitrului Alexandru Deaconu. Maniera lui de arbitraj din meciul de sambata ne-a pus pe ganduri. Sunt doua variante: fie Deaconu a gresit intentionat in defavoarea noastra, si acesta este un lucru foarte grav, fie este un arbitru prost pregatit. Oricum, noi vom cere recuzarea centralului Deaconu la partidele Politehnicii Iasi", a declarat duminica Simionas. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.