"In aceste zile, in mod evident, s-au desfasurat niste lucruri care, dupa parerea mea, sunt extrem de ciudate si ele mi-au aratat foarte clar ca a fost vorba de un anumit scenariu. Mi-au aratat foarte clar ca, in acest moment, ceea ce se intampla est
"In aceste zile, in mod evident, s-au desfasurat niste lucruri care, dupa parerea mea, sunt extrem de ciudate si ele mi-au aratat foarte clar ca a fost vorba de un anumit scenariu. Mi-au aratat foarte clar ca, in acest moment, ceea ce se intampla este pornit pe un anumit scenariu care trebuia sa duca la ideea unei excluderi, la ideea unei demisii. Deci, lucrurile au pornit prin lansarea unor mesaje intr-un ziar central. Pe urma, la sfarsitul de saptamana, s-au adaugat niste voci mai puternice din partea lui Vanghelie si din partea altora - Marian Oprisan..., au mai fost cativa membri de partid care au devenit vocali pe aceasta tema -, iar dupa aceea un sondaj de opinie care a fost publicat ieri si care era realizat de o firma, Asociatia pentru Transparenta si Libertate de Exprimare, condusa de catre un consilier de imagine al lui Mircea Geoana, care trebuia sa arate ca partidul a mers in jos si ca cel mai nepopular dintre oamenii politici este Adrian Nastase. In aceste conditii, trebuie sa spun ca exista in mod evident o anumita idee care trebuia dupa aceea sa fie operationalizata, daca era posibil, si la nivelul conducerii. Eu cred deci ca s-a incercat intr-un mod destul de inabil sa se acopere o intentie la nivel central prin unele initiative la nivel local. Si daca nu ma insel, chiar si acum, la Sectorul 1, desi ieri se hotarase ca nu se va face o discutie in legatura cu problemele legate, se face acest lucru, desi, repet, se comunicase ca acest lucru nu se va face si, in mod firesc, daca vroiau sa discute aceste probleme, ar fi trebuit sa ma invite. (...) S-a considerat ca democratizarea partidului poate sa insemne in mare masura o chestiune care sa ne permita o legitimare a unei echipe de lideri, pentru ca un partid puternic are nevoie de echipe de lideri mai puternici - si, din acest punct de vedere, eu cred ca a fost extrem de important sa avem formulele alternative, candidaturi multiple, si membrii congresului sa decida. Asa s-a intamplat. Formula care a iesit, datorita unor circumstante multiple, nu stiu daca a fost cea mai buna; se pare ca nu."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.