Cea de-a doua saptamana a lunii martie a insemnat pentru Bursa Romana de Marfuri tranzactii de peste un milion de dolari. Potrivit comunicatului transmis ieri de institutie, in Bucuresti si in teritoriu s-au desfasurat 32 de procedee de achizitii si

Cea de-a doua saptamana a lunii martie a insemnat pentru Bursa Romana de Marfuri tranzactii de peste un milion de dolari. Potrivit comunicatului transmis ieri de institutie, in Bucuresti si in teritoriu s-au desfasurat 32 de procedee de achizitii si vanzari. Imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat in aceasta perioada la aproximativ 75.000 de dolari.
In ringul Bursei Romane de Marfuri s-au desfasurat 15 proceduri de achizitii si vanzari in valoare de aproape 655.000 dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare, cifrata la peste 460.000 dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de RATB. Aceasta procedura a insemnat achizitionarea de catre RATB de materiale precum mixturi asfaltice, betoane, produse din fibre de sticla, contacte principale pentru contactori, dar si vanzarea deseurilor reciclabile.
O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii a fost inregistrata de CFR IRLU, care a cumparat prin intermediul ringului BRM materiale igienico-sanitare, birotica si papetarie, sube si veste imblanite, in valoare de aproape 115.000 dolari.
La nivel teritorial, activitatea terminalelor Bursei Romane de Marfuri s-a materializat in proceduri de achizitii si vanzari care au depasit nivelul de 385.000 dolari.
Gama marfurilor si serviciilor tranzactionate la BRM a fost extrem de larga, printre principalele produse cumparate numarandu-se vopsele, grunduri, diluanti, motorina, ulei termic, rulmenti, mobilier de birou, rechizite si consumabile, servicii de implementare a sistemelor ticketing in statii CFR, servicii de dezinsectie si deratizare a spatiilor.

Cluj-Napoca, pe primul loc in teritoriu

Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, realizat pentru saptamana trecuta, situeaza pe primul loc Terminalul Cluj-Napoca cu o valoare contractuala de aproape 165.000 dolari, urmat de Piatra-Neamt cu peste 65.000 dolari, Iasi cu aproape 60.000 dolari si Prahova cu aproximativ 52.000 dolari. In prezent, reteaua teritoriala a BRM cuprinde un numar de 21 terminale, infiintate in zone cu potential economic ridicat, cum ar fi: Galati, Constanta, Iasi, Cluj, Piatra-Neamt, Craiova, Ploiesti, Brasov, Oradea, Timisoara, Alexandria, Targu Mures, Giurgiu, Slobozia, Pitesti, Suceava, Focsani, Bistrita, Targoviste, Ilfov si Vaslui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.