Curtea de Apel Bucuresti a dispus, ieri, audierea lui George Enculesei - medicul reprezentant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor in comisia INML, cel care a semnat raportul de expertiza medico-legala cu privire la Omar Hayssam, pentru lamu
Curtea de Apel Bucuresti a dispus, ieri, audierea lui George Enculesei - medicul reprezentant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor in comisia INML, cel care a semnat raportul de expertiza medico-legala cu privire la Omar Hayssam, pentru lamurirea unor concluzii contradictorii din raport. Magistratii au luat aceasta decizie in timpul sedintei de judecata in dosarul privind privatizarea Foresta SA Nehoiu (judetul Buzau). Totodata, la sfarsitul saptamanii trecute, judecatorii instantei supreme au apreciat ca Omar Hayssam poate fi judecat in stare de libertate in acest dosar, el ramanand insa in arest in cazul referitor la implicarea sa in rapirea jurnalistilor in Irak. Aparatorul lui Hayssam, avocatul Alice Draghici, a declarat ieri ca a depus o plangere penala impotriva medicului Enculesei, pe care il acuza de abuz in serviciu, si, de asemenea, l-au reclamat si la Colegiul Medicilor, pentru a ii fi retras dreptul de libera practica.
Iosif Gheorghe eliberat
Medicul George Enculesei a facut parte, ca reprezentant ANP, din comisia care a semnat raportul oficial al expertizei medico-legale, emis la cererea Curtii de Apel Bucuresti. Desi comisia a stabilit ca Hayssam "nu poate fi tratat in cadrul retelei sanitare a ANP", Enculesei, sustinea ca conducerile Spitalului Penitenciar Rahova si ANP au hotarat ca pacientul poate fi tratat in cadrul retelei sanitare a ANP. Instanta a dispus trimiterea unei adrese la penitenciar, pentru a se comunica daca Omar Hayssam ar putea face fata unei audieri care ar putea dura doua ore. Tot la termenul de luni, instanta a admis cererea aparatorului lui Gheorghe Iosif (vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Foresta Nehoiu, inculpat in acelasi dosar) de inlocuire a masurii arestarii preventive cu interidictia de a parasi tara.
In acest dosar mai sunt cercetati in stare de libertate Mihai Nasture si Emile Raja El Assal. De asemenea, mai este cercetat Omar Mohamad - fratele lui Omar Hayssam - acesta urmand sa fie citat prin scrisoare recomandata. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.