Mittal Steel Roman (fostul Petrotub) a incheiat, in luna februarie, trei contracte cu compania afiliata Mittal Steel Hunedoara, in valoare totala de 7,4 milioane euro, prin care achizitioneaza materie prima, informeaza un comunicat al combinatului re
Mittal Steel Roman (fostul Petrotub) a incheiat, in luna februarie, trei contracte cu compania afiliata Mittal Steel Hunedoara, in valoare totala de 7,4 milioane euro, prin care achizitioneaza materie prima, informeaza un comunicat al combinatului remis pietei Rasdaq. Compania din Roman va face plata in numerar in termen de 45 de zile. Pentru fiecare zi de intarziere, combinatul va achita o penalizare de 0,06%. Tot in cursul lunii februarie, Mittal Steel Roman a vandut produse catre Ispat North America, de asemenea o companie afiliata, valoarea contractelor incheiate fiind de 2,8 milioane de dolari (2,32 milioane euro).
Producatorul de tevi a mai incheiat, in luna februarie, un contract de 900.000 euro cu Mittal Steel Hunedoara, pentru vanzarea de deseuri, pe care il va achita prin compensare. Combinatul a obtinut in anul 2005 un profit net preliminar de 28,3 milioane lei (7,8 milioane euro), la o cifra de afaceri de 755,4 milioane lei (214 milioane euro), in crestere, in termeni nominali, cu 51% fata de perioada anterioara. Mittal Steel Roman (Petrotub) a fost preluata la sfarsitul anului 2003 de catre grupul siderurgic Mittal, care mai detine in Romania Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara si Tepro Iasi. Toate aceste companii si-au schimbat denumirea in Mittal Steel, la care se adauga numele orasului de provenienta, in conformitate cu reorganizarea la nivel mondial a actionarului majoritar. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.