ING Bank si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca prin aportul de valoare si inovatia serviciilor oferite. Ea se claseaza pe locul patru in topul primelor zece banci din Romania, primele locuri fiind ocupate in ordine de BCR, BRD si Raiffeisen Ban

ING Bank si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca prin aportul de valoare si inovatia serviciilor oferite. Ea se claseaza pe locul patru in topul primelor zece banci din Romania, primele locuri fiind ocupate in ordine de BCR, BRD si Raiffeisen Bank.
ING a inregistrat venituri nete de 73,8 milioane euro (269,39 milioane lei noi) in 2005, cu un rezultat brut de 17 milioane euro, activele totale ale bancii atingand 1,84 miliarde euro. "Anul trecut a insemnat pentru noi o crestere solida, neinfluentata de volatilitatea pietei sau de tranzactii intamplatoare, mai ales ca suntem pe primul loc intre bancile de tip greenfield din Romania", a declarat, ieri, directorul general adjunct ING Romania, Misu Negritoiu.
ING Romania a avut, in 2005, o cota de piata de 5,3 % in crestere cu 45% fata de 2004. De asemenea, a inregistrat o cota de piata de 10% din totalul serviciilor bancare pentru companii, banca fiind lider pe piata de servicii bancare electronice (ING Online) si ING Self Bank.
Portofoliul de credite a crescut in 2005 cu 42%, conturile curente s-au majorat cu 31%, iar numarul depozitelor a atins nivelul de 46%. "Rezultatele noastre nu au fost spectaculoase, insa am depasit cresterea pietei pentru ca ne-am concentrat pe serviciile pentru companii si populatie, astfel incat am inregistrat un ecart de unu la suta intre venit si rezultatul brut", a precizat Misu Negritoiu. Directorul gereral adjunct ING Romania a spus ca ING a lucrat in acest an cu dobanzi destul de mici, in conditii de crestere solida. "In conditiile vitrege de anul trecut activele au crescut normal. Nu veti gasi active umflate sau tranzactii internationale", a explicat Negritoiu.
Profitul net a crescut cu 25%, pana la 7.210 milioane euro.

7,3 % inflatia preconizata de ING

Pentru 2006 Florin Citu, directorul cercetarii pietelor financiare, estimeaza o inflatie de 7,3% cu riscuri in sus pe care doar aprecierea leului ar putea sa o faca sa scada.
In ceea ce priveste cresterea economica acesta o apreciaza la 4%, iar ratele de politica monetara in medie de 9%. "Inflatia se va situa la sfarsitul anului la 7,3%, cu riscuri in sus, o crestere economica de 4%, posibil 4,3 - 4,4% la sfarsitul anului, a precizat Florin Citu.
Anul acesta, ING isi propune sa continue ritmul de deschidere a sucursalelor pentru segmentul corporate, numarul acestora urmand sa atinga 25 de sucursale in 10 orase noi, si retail, in prezent fiind deschise 90 de oficii ING pentru populatie.
Pana la sfarsitul lui 2006 vor fi deschise inca 70 de unitati self banking in 30 de orase. ING va continua sa introduca produse noi, precum factoring si debit direct. Va fi lansat cel mai bun pachet de servicii bancare pentru IMM-uri. Divizia de leasing a bancii va fi, de asemenea, dezvoltata, ca si produsele bancare electronice.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.