Albalact

Producatorul de lactate Albalact din Alba Iulia isi va majora capitalul social cu circa 4 milioane lei (1,1 milioane euro), suma urmand sa fie folosita pentru realizarea de investitii si activitati de marketing, a declarat act
Albalact

Producatorul de lactate Albalact din Alba Iulia isi va majora capitalul social cu circa 4 milioane lei (1,1 milioane euro), suma urmand sa fie folosita pentru realizarea de investitii si activitati de marketing, a declarat actionarul majoritar al firmei, Raul Ciurtin, citat de Mediafax.
"Actionarii au aprobat recent majorarea de capital, iar o parte din fonduri vor fi folosite pentru construirea unei unitati noi de prelucrare a laptelui", a spus Ciurtin.
Unitatea va avea o capacitate de productie de 200.000 de litri pe zi si va fi amplasata in localitatea Oiejdea, comuna Alba de Jos, din judetul Alba.
Potrivit oficialului Albalact, valoarea investitiei se ridica la circa 7 milioane de euro, fondurile urmand sa provina din surse proprii si atrase, iar firma va incerca sa obtina si finantari prin programul SAPARD.
Constructia va incepe in luna martie si va fi finalizata pana la sfarsitul anului, a precizat Ciurtin. In prezent, capacitatea de prelucrare a firmei este de 100.000 litri de lapte pe zi, fiind posibil ca dupa inaugurarea noii unitati sa fie extinsa si cea veche.
Compania din Alba Iulia a realizat, in 2005, o cifra de afaceri de circa 16,5 milioane euro, in crestere cu 50% fata de anul anterior. Acelasi ritm de crestere este prognozat si pentru 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.