Credeti ca ati facut o alegere buna cand v-ati desprins de PD?
Sigur ca da, mai ales daca ma intrebati acum, dupa un an si ceva de cand am plecat din PD. Romania avea nevoie de un partid pragmatic asa cum este PIN, iar eu si colegii mei am pus
Credeti ca ati facut o alegere buna cand v-ati desprins de PD?
Sigur ca da, mai ales daca ma intrebati acum, dupa un an si ceva de cand am plecat din PD. Romania avea nevoie de un partid pragmatic asa cum este PIN, iar eu si colegii mei am pus bazele unui partid necesar atat Romaniei de azi, dar mai ales, celei de maine. PD-ul, il vedeti si dumneavoastra cum evolueaza. Nici in caruta nici in teleguta, nici social-democrat, nici popular.
Este cunoscut faptul ca l-ati sprijinit pe Traian Basescu in timpul campaniei electorale, iar acum ii criticati actiunile, ce v-a determinat sa va schimbati atitudinea?
L-am sprijinit pe Traian Basescu in campania electorala, le-am cerut romanilor sa il voteze, pentru ca era singura solutie pe care o avea Romania in acel moment. Probabil ca daca m-as intoarce la 2004 si as fi pusa sa aleg intre Adrian Nastase si Traian Basescu, l-as alege tot pe el si le-as cere romanilor sa faca acelasi lucru. Pe masura ce a trecut timpul, de la momentul alegerilor, am avut insa, si eu si colegul meu, Cozmin Gusa, o serie de pozitii impotriva lui Traian Basescu, asta datorita faptului ca ne dorim ca el sa fie acel presedinte de care romanii au intr-adevar nevoie. De fiecare data, cand acesta greseste, noi reactionam.
Cum credeti ca a castigat Traian Basescu alegerile?
Traian Basescu a castigat Presedintia Romaniei din doua motive. Pe de o parte, datorita coruptiei din PSD, coruptie care era binecunoscuta, oamenii se saturasera de asta si apoi datorita perceptiei de coruptie in ceea ce priveste persoana lui Adrian Nastase. Asupra lui Adrian Nastase planau foarte multe suspiciuni cu privire la actele de coruptie in care era implicat. Mai exista un motiv extrem de important pentru care eu cred ca Traian Basescu a reusit sa ajunga pe scaunul de la Cotroceni, si anume faptul ca un grup de lideri din PSD, in special din jurul lui Ion Iliescu, a omis sa faca publice o serie de date cu privire la - spre exemplu- casa cumparata de Traian Basescu in Mihaileanu, lucru de care eu si colegii mei nu am stiut. Mai tarziu am aflat ca nu a fost vorba doar de o retinere de informatii a oamenilor lui Iliescu si, mai mult, a fost vorba despre un troc in care se spunea ca in cazul in care ei nu vorbesc despre dosarul Mihaileanu, nici Traian Basescu nu va vorbi despre dosarul Adrian Nastase-homosexual.
Revenind la PIN, ce aveti de gand sa faceti pentru a elimina aceasta imagine, a unui partid format din doi oameni?
Exista aceasta perceptie ca PIN este un partid format din doi oameni, de fapt e un partid cu doi parlamentari. Ceilalti membri sunt noi in politica. Aceasta perceptie reprezinta un avantaj pentru noi. Un experiment cu oamenii notorii din celelalte partide ar arata ca romanii ii asaza pe acestia la coada clasamentului privind increderea in ei. Dar daca va uitati la actiunile pe care le-am facut noi veti vedea ca sunt niste actiuni cat se poate de concrete si sunt intotdeauna legate de temele fierbinti cu care se confrunta Romania. Am avut initiative legislative, dar mai ales am avut pozitii publice critice. Altora le este frica sa aiba astfel de pozitii critice care sunt foarte importante pentru o Romanie aflata in criza. Legat de criza, pot spune ca ma deranjeaza actiunile UDMR si ale Consiliului National Secuiesc de pe data de 15 martie, pe care nimeni nu s-a straduit pana acum in mod ferm sa le opreasca. Pentru asta il acuz in primul rand pe Traian Basescu. Noi avem amintirea din 15 si 20 martie 1990. Nu mai trebuie sa ne intoarcem la acele momente. Traian Basescu ar fi trebuit sa fie cat se poate de drastic aici si sa ceara ca nici un fel de demonstratie sa nu aiba loc acolo, pe 15 martie.
Credeti ca PIN va intra in Parlament la viitoarele alegeri?
Este clar ca romanii s-au saturat sa voteze vechii politicieni. Daca vreti acesta este singurul rezultat pe care il dau sondajele de opinie si in care am incredere. Romania are nevoie de o noua garnitura de oameni politici, care stiu sa construiasca. PIN este un partid care promoveaza oameni politici noi, activi si curajosi. Pe de alta parte, PIN il va avea pe Cozmin Gusa candidat la Presedintie, sansele de a intra in Parlament fiind astfel mai mari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.