Ex-presedintele Bancii Transilvania, Iosif Pop, a organizat ieri o conferinta de presa la Hotelul Mariott din Capitala, pentru a informa presa despre faptul ca a fost victima fostilor sefi ai PNA, Ioan Amarie si Gheorghe Suhan. Pop a prezentat ordona
Ex-presedintele Bancii Transilvania, Iosif Pop, a organizat ieri o conferinta de presa la Hotelul Mariott din Capitala, pentru a informa presa despre faptul ca a fost victima fostilor sefi ai PNA, Ioan Amarie si Gheorghe Suhan. Pop a prezentat ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si neincepere a urmaririi penale, data de Departamentul National Anticoruptie - Serviciul Terirtorial Bacau la 24 februarie 2006, care atesta ca acesta a fost absolvit de toate acuzatiile ce i-au fost aduse incepand din toamna lui 2002. Amintim ca la scurt timp dupa ce a sesizat autoritatilor o serie de fraude comise de o mafie bacauana a fostei puteri, Iosif Pop a fost arestat de procurorul Gheorghe Suhan (azi avocat) la 19 noiembrie 2002 si tinut dupa gratii vreme de doua luni, sub acuzatia ca ar fi devalizat banca, ar fi spalat bani, ar fi luat si dat mita etc. Amarie a fost cel care a confirmat mandatul de arestare in mod ilegal, fara sa aiba dosarul in fata, printr-o simpla semnatura trimisa prin fax de la Bucuresti la Bacau. In pofida acestor acuzatii extrem de grave, dosarul lui Iosif Pop a ramas pe linie moarta, fara sa fie emis vreun rechizitoriu impotriva acestuia vreme de peste trei ani. La un moment dat, din lipsa de probe, procurorii DNA au incercat o diversiune chiar impotriva lui Aurelian Pavelescu - avocatul lui Pop, incercand sa acrediteze ideea ca acesta ar fi luat la negru 3000 de dolari drept onorariu. Iosif Pop a dat statul roman in judecata la CEDO solicitand 15 milioane de dolari daune. Cererea a fost declarata admisibila. Impotriva lui Amarie si Suhan s-au formulat plangeri penale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.