Bazele SUA din Romania pot fi folosite pentru operatiuni externe numai in cazul unui conflict, in conformitate cu o decizie NATO, a declarat ieri, la Bucuresti, generalul Lance Smith, comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare si comandant
Bazele SUA din Romania pot fi folosite pentru operatiuni externe numai in cazul unui conflict, in conformitate cu o decizie NATO, a declarat ieri, la Bucuresti, generalul Lance Smith, comandantul Comandamentului Aliat pentru Transformare si comandant al Comandamentului Interarme al Fortelor Americane.
Oficialul american a precizat ca bazele romanesti vor fi folosite mai ales pentru pregatire si instruire in comun a trupelor Romaniei si Statelor Unite, in calitate de aliati.
El a adaugat ca, "pe viitor, in caz de conflict, toate bazele NATO pot fi folosite, in functie de o decizie a Aliantei". Totusi, generalul Smith a amintit ca Romania va putea sa-si exprime pozitia, "ca natiune suverana si ca membru NATO cu drepturi depline". (D.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.