La sfarsitul saptamanii trecute (vineri, 10 martie si duminica, 12 martie), ansamblul Pro Contemporania, invitat de Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, a sustinut doua concerte de muzica fusion, in colaborare cu muzicieni din SUA si Israel, ca
La sfarsitul saptamanii trecute (vineri, 10 martie si duminica, 12 martie), ansamblul Pro Contemporania, invitat de Institutul Cultural Roman de la Tel Aviv, a sustinut doua concerte de muzica fusion, in colaborare cu muzicieni din SUA si Israel, ca parte a unui important proiect international organizat de catre Academia de Muzica si Dans din Ierusalim. Primul concert, intitulat "Here & Now! 100% live", a avut loc la Tel Aviv (10 martie), la Hagada Hashmalit, si i-a avut drept protagonisti pe urmatorii muzicieni: Irinel Anghel (clape midi/ laptop, chaos-pad, DJ-ing virtual, voce, pian-jucarie, live electronics), Andrei Kivu (trompeta, tuba, acordeon, fluier, sampler, live electronics), Andrei Marcovici (percutie), Dinu Ghezzo (SUA) la pian si Ari Ben Shabetai (Israel), experimental DJ-ing. Cel de-al doilea concert (12 martie), purtand titlul "ImproVisions", s-a desfasurat la Academia de Muzica si Dans din Ierusalim. De aceasta data instrumentele si instrumentistii au fost: Irinel Anghel-Kivu (pian, clape midi/ laptop, voce, live electronics), Andrei Kivu (violoncel, trompeta, acordeon, fluier, sampler, live electronics), Andrei Marcovici (percutie) si Dinu Ghezzo (SUA) la piano, iar Ari Ben Shabetai (Israel), experimental DJ-ing. Muzicienii romani au tinut, de asemenea, cursuri (masterclasses) si seminarii la Academia de Muzica si Dans din Ierusalim, cu tema "Diverse abordari ale muzicii de improvizatie in secolul al XXI-lea" (Different Approaches to the Musical Improvisation in the XXIst Century). (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.