Magistratii Curtii de Apel Bucuresti ar trebui sa anunte astazi decizia in ceea ce priveste recursul declarat de omul de afaceri Ovidiu Tender fata de hotararea Tribunalului Bucuresti de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pe n
Magistratii Curtii de Apel Bucuresti ar trebui sa anunte astazi decizia in ceea ce priveste recursul declarat de omul de afaceri Ovidiu Tender fata de hotararea Tribunalului Bucuresti de emitere a unui mandat de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele sau. Totusi, exista posibilitatea ca afaceristul timisorean sa nu afle astazi daca va fi sau nu pus in libertate. Asta in conditiile in care va fi admisa actiunea de recuzare a completului care a dezbatut joi contestatia lui Tender, depusa, vineri, de catre avocatii acestuia. "Intai se va judeca cererea de recuzare. Daca se va admite cererea noastra de recuzare, se va da un nou termen, cel mai probabil marti, si se va relua judecarea recursului de catre un alt complet. Daca se va respinge cererea de recuzare, instanta care a judecat saptamana trecuta recursul va anunta decizia in acest caz", ne-a declarat unul dintre aparatorii lui Ovidiu Tender, Mariana Stefan.
Dupa cum se stie, aparatorii lui Tender au recuzat vineri completul care a judecat saptamana trecuta contestatia depusa fata de decizia Tribunalului. Avocatul Mariana Stefan declara ca motivul cererii de recuzare depusa la Curtea de Apel Bucuresti este acela ca prin amanarea pronuntarii, completul ar incalca drepturile procesuale ale lui Ovidiu Tender. In acelasi timp, Mariana Stefan preciza ca prin aceasta amanare instanta s-ar fi antepronuntat.
Reamintim ca Ovidiu Tender a declarat recurs fata de hotararea judecatorilor Tribunalului Bucuresti, care, la inceputul lunii, au dispus arestarea sa preventiva. Contestatia omului de afaceri a fost discutata joi. Sedinta a durat mai multe ore, la finalul ei completul ramanand in pronuntare, decizia urmand sa fie anuntata astazi.
Infractiuni economice
Ovidiu Tender a fost arestat preventiv la inceputul lunii, magistratii Tribunalului Bucuresti admitand astfel cererea facuta in acest sens de catre procurorii Parchetului instantei supreme. La scurt timp dupa ce judecatorii au anuntat aceasta decizie, omul de afaceri s-a prezentat la sediul Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei, pentru a fi incarcerat.
Ovidiu Tender este acuzat, alaturi de Marian Iancu, de mai multe infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei vechi. Procurorii sustin ca Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.