Premierul Calin Popescu a sustinut ieri, intr-un interviu acordat Rompres, ca la ultima sedinta CSAT a cerut desecretizarea proiectelor de lege privind siguranta nationala. Declaratia premierului este cu atat mai surprinzatoare cu cat luni, saptamana
Premierul Calin Popescu a sustinut ieri, intr-un interviu acordat Rompres, ca la ultima sedinta CSAT a cerut desecretizarea proiectelor de lege privind siguranta nationala. Declaratia premierului este cu atat mai surprinzatoare cu cat luni, saptamana trecuta, la intalnirea cu partidele parlamentare, presedintele i-a batut obrazul lui "Calin" pe acelasi subiect: "Ce, Caline, ai uitat ce am discutat in CSAT?", a spus Basescu, referindu-se la faptul ca, prin consens, CSAT a hotarat secretizarea proiectelor de lege privind siguranta nationala. Ulterior sedintei CSAT, liberalii s-au batut cu pumnul in piept cerand desecretizarea respectivelor proiecte de lege. Reactia lui Basescu a venit la ultima intalnire cu partidele parlamentare, atunci cand presedintele l-a si amenintat pe Tariceanu ca va face publica stenograma sedintei CSAT pentru a vedea ce a spus fiecare in legatura cu acest subiect. In replica, Tariceanu a insistat ieri ca este pentru desecretizarea proiectelor de lege. "Cred ca demersul parlamentarilor, care au cerut desecretizarea proiectelor de lege privind securitatea nationala, este unul absolut firesc tinand cont de importanta proiectelor in dezbatere. Aceasta importanta este data de necesitatea pastrarii unui echilibru corect intre drepturile fundamentale ale cetateanului, pe de o parte, si, pe de alta parte, de necesitatea institutiilor de a avea instrumente eficiente de functionare Dar aceste instrumente nu trebuie sa aduca atingere, catusi de putin, drepturilor si libertatilor individuale ale cetateanului", a spus premierul. In cursul acestei saptamani are loc sedinta CSAT unde s-ar putea decide desecretizarea reuniunii precedente a Consiliului, invocate atat de premier, cat si de presedinte. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.