Confuzie la Aro
AVAS a inaintat recurs la hotararea Tribunalului Arges prin care a fost admisa suspendarea efectelor contractului de privatizare incheiat cu firma Cross Lander, intrucat decizia afecteaza posibilitatea de actiune a autori
Confuzie la Aro
AVAS a inaintat recurs la hotararea Tribunalului Arges prin care a fost admisa suspendarea efectelor contractului de privatizare incheiat cu firma Cross Lander, intrucat decizia afecteaza posibilitatea de actiune a autoritatii in raporturile cu investitorul, informeaza un comunicat al institutiei. "In termenul procedural, in data de 24 august 2005, AVAS a transmis Tribunalului Comercial Arges recursul Autoritatii fata de aceasta hotarare intrucat, chiar daca suporta mai multe interpretari, sentinta este de natura sa afecteze posibilitatea de actiune a AVAS in raporturile cu investitorul Cross Lander", se arata in comunicat. Totodata, AVAS a transmis si o cerere de lamurire a intelesului hotararii pronuntate. In comunicatul institutiei se precizeaza ca din hotararea instantei nu reiese cu claritate care ar fi efectele concrete ale sentintei si ca se creeaza o situatie atipica si nereglementata expres prin lege. Potrivit AVAS, sentinta poate fi interpretata fie ca produce efecte doar de la momentul pronuntarii ei de catre instanta si, deci, se aplica doar obligatiilor de executat in viitor, fie ca hotararea se aplica si efectelor trecute ale contractului, inclusiv asupra transferului dreptului de proprietate catre Cross Lander. (A.G.C.)
Secretar de stat demis
In ultima zi inainte de a pleca in concediu, premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat decizia prin care secretarul de stat in Ministerul Economiei, Dan Victor Alesandru, membru al Partidului Conservator, a fost eliberat din functie. De la Cabinetul purtatorului de cuvant al Guvernului ni s-a transmis ca aceasta decizie a primului ministru nu are legatura cu remanierea Cabinetului. Reamintim, politicieni ai Coalitiei la guvernare au declarat ca remanierea Executivului nu se va opri la nivelul celor 5 ministri, ci va continua cu secretarii de stat. Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a declarat, la depunerea juramintelor de catre noii ministri ca "Il felicit pe premierul Calin Popescu-Tariceanu pentru ce a realizat Guvernul pana acum, pentru decizia politica de a propune schimbari acolo unde trebuia. Sunt convins ca ne putem uita cu atentie si la Ministerul Industriilor (n.r. - Economiei si Comertului)". (G.M.)
Sony premiata
Sony Europe a castigat, in acest an, premiile EISA la patru categorii de produse, respectiv "Camera video a anului in Europa", "Proiectul anului in Europa", "Mini printerul anului in Europa" si "Sistemul de navigatie auto al anului in Europa". Potrivit unui comunicat de presa, Asociatia Europeana pentru Sunet si Imagine (EISA) reprezinta principala organizatie europeana care se ocupa de evaluarea produselor electronice, iar premiile acordate de Asociatie indica opiniile a peste 50 de reprezentanti ai presei de specialitate si lideri de opinie de pe continent. Premiile din acest an vor fi decernate in cadrul Galei EISA care va avea loc la Berlin pe data de 1 septembrie. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.