Construirea conductei de gaze Arad-Szeged se va finaliza in circa doi ani, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei si Transporturilor din Ungaria, Gyorgy Gilyan, vicepresedinte al Comisiei economice mixte romano-ungare. Co-vicepresedi
Construirea conductei de gaze Arad-Szeged se va finaliza in circa doi ani, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei si Transporturilor din Ungaria, Gyorgy Gilyan, vicepresedinte al Comisiei economice mixte romano-ungare. Co-vicepresedinte din partea romana este ministrul delegat pentru Comert, Iuliu Winkler. "Proiectarea conductei este gata, iar in scurt timp va demara si realizarea tronsonului. Constructia va fi gata in circa doi ani", a aratat secretarul de stat. Gazoductul Arad-Szeged este prima conducta care leaga Romania de Europa Occidentala, avand 65 kilometri pe teritoriul Romaniei si 40 km pe teritoriul Ungariei, gazoductul facand parte din Coridorul IV de transport de gaze. Societatea Transgaz a realizat pana in prezent 60% din conducta aferenta sectorului romanesc, de 37 km, finalizarea trebuind corelata cu ceea ce se realizeaza pe terioriul Ungariei. Reamintim, autoritatile de la Bucuresti au insistat ca aceasta conducta sa fie finalizata urgent, pentru a realiza o diversificare a aprovizionarii cu gaze. Prin gazoductul Arad-Szeged se vor putea aduce gaze din zona Marii Nordului, ca a doua sursa de aprovizionare, fata de ceea ce se intampla in prezent, cand nu putem importa decat gaze rusesti, la preturi de monopol. Ministrul roman delegat pentru Comert, Iuliu Winkler, si Gyorgy Gilyan au semnat regulamentul de functionare a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economica bilaterala, precum si grupele de lucru ale Comisiei mixte si analiza studiului privind anumite proiecte comune.(G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.