Dupa o vacanta de iarna plina de conflicte, marcata de schimbari la toate nivelurile, Dinamo a inceput mizerabil returul campionatului, 0-3 acasa cu penultima clasata, Otelul, echipa care a castigat un singur meci in primele 15 etape. Cu Ion Marin in
Dupa o vacanta de iarna plina de conflicte, marcata de schimbari la toate nivelurile, Dinamo a inceput mizerabil returul campionatului, 0-3 acasa cu penultima clasata, Otelul, echipa care a castigat un singur meci in primele 15 etape. Cu Ion Marin instalat acum zece zile pe banca, cu Cornel Dinu, director tehnic, la oficiala, "cainii" au jucat lamentabil si au pierdut fara drept de apel in fata unui adversar transformat radical in bine in iarna. "Sapaliga" a trimis in teren o echipa cu aproximativ aceiasi jucatori ca in prima parte a campionatului, dar asezata total diferit. Au aparut in plus Barcauan si Alexa, repatriati in aceasta iarna, Petre a jucat un fel de fundas dreapta, iar in fata s-a pastrat tridentul Zicu-Danciulescu-Niculescu, primul fiind penibil, iar ceilalti doi inexistenti. Dupa ce incercarea de asezare in teren a ratat-o la vestiare, Ion Marin a mai fost fortat de accidentarea lui Pulhac (fractura la mana) sa faca o schimbare, si ea neinspirata, Vlad Munteanu fiind trimis sa joace fundas stanga. Gado s-a distrat cu cel poreclit de fanii dinamovisti "playboy-ul", de pe acea parte venind majoritatea fazelor periculoase ale oaspetilor. Daniel Stan, singurul "varf" al galatenilor a lovit necrutator de cate ori a avut ocazia, iar la final Otelul a sarbatorit un succes care ar putea fi inceputul revirimentului. Petre Grigoras a invins a doua oara in acest sezon in "Groapa", dupa ce in turul campionatului plecase cu toate punctele alaturi de fotbalistii Farului. Acesta demonstreaza ca este un tehnician de valoare, pentru ca a preluat o echipa in degringolada, care a adus foarte multi jucatori in aceasta vacanta, el reusind in scurt timp sa creeze o trupa bine asezata in teren si bine motivata. Prima suspiciune a ziarului ZIUA, care anunta un meci fara probleme pentru Dinamo, s-a dovedit eronata, motiv pentru care le cerem scuze galatenilor si ne exprimam speranta ca echipa din Stefan cel Mare va demonta si celelalte previziuni si va juca toate partidele pe teren.
Ion Marin: "Am fost depasiti la toate capitolele"
La sfarsitul jocului, Ion Marin, antrenorul adus acum zece zile pentru a-l inlocui pe demisionarul Esteban Vigo, si-a asumat o parte din vina pentru esec. "Daca mai jucam asa, nu avem nici o sansa. Batalia a fost pierduta pe extreme, dar si in linia de mijloc, unde am fost depasiti total. Sper ca jucatorii sa-si faca o analiza, pentru ca suntem la Dinamo, avem de respectat un blazon, dar e vorba si de blazonul lor. Este un risc pe care mi l-am asumat, este posibila si pierderea campionatului, dar sper sa ne trezim", a completat Marin. Ion Marin a catalogat esecul din meciul cu Otelul ca fiind un "dezastru" si a admis ca Dinamo a pierdut "fara drept de apel" in fata echipei antrenate de fostul sau elev Petre Grigoras. "Regret ca am debutat in acest mod. Am fost depasiti la toate capitolele si nu avem scuze pentru evolutia din aceasta seara. Acest rezultat bomba sper sa-i trezeasca pe fotbalisti, sa le trezeasca orgoliul. Pe hartie avem cel mai bun lot, dar trebuie sa si functioneze", a mai spus Marin, care a evitat sa vorbeasca despre starea in care i-a gasit pe jucatori cand a preluat echipa de la Esteban Vigo. Tehnicianul dinamovist a apreciat drept eronata introducerea lui Vlad Munteanu in locul lui Pulhac. "Am gresit si eu. Imi reprosez introducerea Vlad Munteanu. Poate ar fi trebuit sa joc cu Mihut pe dreapta si sa-l mut pe Petre pe stanga, dar m-am gandit ca ar fi diferenta prea mare de gabarit intre el si Gado", a explicat Ion Marin.
Borcea: "Este o tragedie"
Cristi Borcea, directorul executiv al lui Dinamo, era uimit de deznodamantul partidei. "La investitiile facute si la jucatorii care au fost adusi, este o tragedie ce s-a intamplat. Imbucurator este ca au venit multi suporteri si le cerem scuze, atat conducerea, cat si jucatorii pentru acest rezultat. Este incredibil ce s-a intamplat", a afirmat Borcea. "Dupa meciul acesta ma simt mic", a declarat Cristi Munteanu, portarul revenit in "Groapa" in aceasta iarna. "Cred ca nimeni nu stie ce s-a intamplat in aceasta seara. Trebuie sa ne trezim, sa strangem randurile si sa castigam urmatoarele meciuri. Am fost nimiciti de o echipa care astazi a jucat fotbal. Imi pare rau pentru suporteri, insa noi suntem singurii care putem sa o scoatem la capat", a adaugat Munteanu. "Daca-mi aduc bine aminte, acum vreo doi ani am inceput cu un 0-3 cu Astra si a urmat o perioada in care ni se spunea <<007>>. Sper sa nu se repete istoria", a comentat, la randul sau, Barcauan. "Nimeni nu si-a dorit sa se termine asa. Trebuie sa fim mai seriosi, pentru ca astazi nu am jucat ca o echipa. Noi am intrat in aceasta situatie, tot noi trebuie sa o scoatem la capat. Astazi capul jos, luni capul sus", a mai spus fundasul venit sub forma de imprumut de la Sahtar Donetk. "Trebuie sa analizam evolutia, sa vedem unde am gresit si sa recuperam timpul pierdut. Este normal ca atunci cand sunt certuri si echipa sa sufere, dar datoria noastra era sa castigam astazi. La Dinamo nu se accepta infrangeri, nu se accepta umilinte. Se vor doar victorii si spectacol", a comentat si capitanul Florentin Petre. (B.G.)
DINAMO - OTELUL 0-3 (0-2)
A marcat: D. STAN (12, 36p, 60)
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 5000.
DINAMO: Cr. Munteanu - Fl. Petre, Barcauan, Moti, Pulhac (7 Vl. Munteanu) - Margaritescu, Alexa (79 Ad. Cristea) - Fl. Petre, Grigorie, Zicu (51 Fl. Bratu), Danciulescu - Cl. Niculescu. Antrenor: Ion Marin.
Otelul: Vatca - Cr. Craciun, S. Nogo, M. Baciu, Semeghin - R. Gado, Sg. Costin, G. Paraschiv, Brujan (86 I. Badescu) - V. Tanase (81 Somodean), D. Stan (61 Macare). Antrenor: Petre Grigoras.
Cartonase galbene: Alexa (44), Margaritescu (45+1), Barcauan (89) / G. Paraschiv (78).
Au arbitrat: V. Bratu - Ed. Dumitrescu, Ed. Crangasu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.