Austria, care detine Presedintia prin rotatie a Uniunii Europene, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca spera ca statele membre sa ajunga pana in luna iunie la o pozitie comuna in privinta reglementarilor destinate liberalizarii pietei servici
Austria, care detine Presedintia prin rotatie a Uniunii Europene, a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca spera ca statele membre sa ajunga pana in luna iunie la o pozitie comuna in privinta reglementarilor destinate liberalizarii pietei serviciilor, transmite Reuters. Reglementarile au fost redactate de Comisia Europeana, dar revizuite drastic de catre Parlamentul European pentru a calma ingrijorarea sindicatelor si a unora dintre statele membre, care se tem ca vor avea de suferit din cauza fortei de munca ieftina din Europa de Est. Serviciile reprezinta peste 60% din economia Uniunii iar Comisia considera ca proiectul de lege are o importanta cruciala pentru imbunatatirea competitivitatii si a pietei muncii prin eliminarea barierelor intalnite de companiile care doresc sa-si ofere serviciile in strainatate. Ministrul austriac al Economiei si al Muncii, Martin Bartenstein, a declarat ca Executivul comunitar va face o propunere revizuita in prima jumatate a lunii aprilie, iar reprezentantii statelor membre o vor discuta la o reuniune informala care va avea loc ulterior, la Graz. Austria intentioneaza sa organizeze o intalnire suplimentara a statelor membre, pentru adoptarea unui acord politic inainte de luna iunie, cand Presedintia Uniunii va fi preluata de Finlanda.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.