La sfarsitul saptamanii trecute, Anca Daniela Boagiu, ministrul Integrarii Europene si ministrul ungar responsabil pentru Afaceri Europene, Etele Baráth, au semnat la Budapesta "Memorandumul de intelegere privind cooperarea intre Romania si Ungaria
La sfarsitul saptamanii trecute, Anca Daniela Boagiu, ministrul Integrarii Europene si ministrul ungar responsabil pentru Afaceri Europene, Etele Baráth, au semnat la Budapesta "Memorandumul de intelegere privind cooperarea intre Romania si Ungaria in domeniul afacerilor europene", se arata intr-un comunicat al ministerului. Scopul acordului incheiat cu Ungaria consta, in principal, in initierea unei serii de activitati comune pentru sprijinirea aderarii Romaniei, activitati ce vor cuprinde expertiza, consultanta si asistenta din partea Ungariei. Memorandumul s-a referit de asemenea la eficientizarea colaborarii pentru dezvoltarea infrastructurii strategice de transport la nivel regional. "Scopul acestui acord este promovarea unei colaborari cat mai stranse intre cele doua parti semnatare, care se va concretiza prin initierea unor activitati comune pentru sprijinirea aderarii Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007, dar si pentru promovarea in comun a unor proiecte de interes bilateral si european", precizeaza comunicatul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.