Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele a semnat cu autoritatile romane 12 memorandumuri de finantare ISPA. Acestea sunt in valoare de 292 milioane euro din care 217 milioane sunt fonduri nerambursabile de la UE, restul fiind
Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele a semnat cu autoritatile romane 12 memorandumuri de finantare ISPA. Acestea sunt in valoare de 292 milioane euro din care 217 milioane sunt fonduri nerambursabile de la UE, restul fiind cofinantare de la Guvernul Romaniei. Banii vor fi alocati pentru sustinerea unor lucrari de infrastructura de mediu si transport.
Proiectele de mediu vor viza urmatoarele domenii: reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare si canalizare din municipiile Deva si Hunedoara, modernizarea si extinderea sistemului de apa si canalizare din Suceava si zonele invecinate, managementul deseurilor din Bacau si zonele invecinate, precum si din judetul Arges, asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor in sectorul de mediu in vederea pregatirii absorbtiei Fondurilor Structurale. In domeniul transporturilor vor fi finantate urmatoarele proiecte: constructia infrastructurii privind podul Calafat - Vidin, varianta de ocolire Lugoj, asistenta tehnica privind elaborarea de proiecte pentru Fondul de Coeziune, in sectorul rutier si cel feroviar, asistenta tehnica privind elaborarea planului general de transport precum si pentru pregatirea de proiecte pe reteaua TEN-T si nu in ultimul rand asistenta tehnica pentru imbunatatirea circulatiei pe Dunare.
Pana in prezent Romania a incheiat 60 de memorandumuri de finantare, in valoare de 2,7 miliarde euro, dintre care 2 miliarde sunt fonduri UE nerambursabile.
Pentru a absorbi banii UE distribuiti prin Fondul de Coeziune oficialitatile romane trebuie sa dovedeasca faptul ca sunt capabile sa urmeze liniile strategice prevazute pentru perioada 2007-2013.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.