Penultimul juramant militar Mii de militari in termen au depus juramantul de credinta fata de patrie si popor, ei reprezentand penultima serie care participa la acest ceremonial, inainte de renuntarea la incorporarea obligatorie de la 1 ianuarie 2

Penultimul juramant militar

Mii de militari in termen au depus juramantul de credinta fata de patrie si popor, ei reprezentand penultima serie care participa la acest ceremonial, inainte de renuntarea la incorporarea obligatorie de la 1 ianuarie 2007. In Bucuresti, la sediul Inspectoratului
General al Jandarmeriei au rostit legamantul peste 500 de militari in termen. (Radu Crivat)

A disparut ""Borna Km 0""

Sectia 1 de Politie s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca ""Borna Km 0"", amplasata in anul 1991 in fata Teatrului National din Capitala, a disparut. In urma cercetarilor s-a stabilit ca borna fusese demontata pentru a fi restaurata. Ea va fi remontata azi.

Loto 6/49 - Report de doua milioane de euro
Nici unul dintre jucatorii care si-au incercat norocul la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere castigatoare. Reportul cumulat este de 7.100.000 lei. La categoria a doua au existat zece castigatori care au primit cate 35.659 lei. Numerele castigatoare au fost 31, 42, 46, 30, 14, 44. Si la categoria I de la Noroc a fost report, numerele extrase fiind 6, 1, 7, 1, 1, 9, 3. (Radu Crivat)

Nominalizari - Jurnalul National la Premiile CRP
Clubul Roman de Presa a anuntat ieri nominalizatii celei de-a VII-a editii a Premiilor CRP. Jurnalul National este reprezentat de Karina Knapek si Bogdan Iurascu la categoria ""Fotografia Anului 2005"". Pentru premiile de televiziune, la categoria ""Emisiune de stiri"", nominalizatii au fost Antena 1, prin Gabriela Vranceanu Firea, Pro TV, prin Crina Nedelcu-Druica, si Realitatea TV, prin Gabriel Bugnar. Decernarea premiilor va avea loc la 17 martie, evenimentul fiind transmis in direct de TVR 1, incepand cu ora 20:00. (A.V.P.)
La judecata - Procesul lui Melinescu, astazi
Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor incepe astazi dezbaterile in procesul in care fostul sef al Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), Ioan Melinescu, este acuzat de uzurpare de calitati oficiale.
Bucuresti - Traficanti de droguri retinuti
Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti au retinut trei dealeri care distribuiau heroina in zona unitatilor de invatamant din Sectoarele 3 si 4 ale Capitalei. La perchezitiile corporale efectuate asupra celor trei suspecti, S.M., O.M, D.S., au fost descoperite 66 de doze, precum si 750 de lei, bani proveniti din vanzarea drogurilor. (Radu Crivat)
Arad - Cai bolnavi de sida eutanasiati
758 de cai, din cei peste 15.000 existenti pe raza judetului Arad, vor fi eutanasiati in perioada urmatoare, animalele fiind bolnave de anemie infectioasa ecvina, un fel de SIDA la cai. Proprietarii vor fi despagubiti la pretul pietei. (Andrei Ando)
Propunere - Tariceanu vrea sa arate transparenta
Primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, a declarat
ieri, intr-un interviu acordat Rompres, ca a propus desecretizarea proiectelor de lege privind siguranta nationala in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT). Premierul considera ca ""demersul parlamentarilor, care au cerut desecretizarea proiectelor de lege privind securitatea nationala, este unul absolut firesc, tinand cont de importanta proiectelor in dezbatere"".
Valcea - Comuna pandita de explozii
Comuna valceana Lalosu este pe punctul de a sari in aer. Dupa efectuarea masuratorilor cu explozimetrul in zeci de gospodarii, la gura puturilor, concentratia de gaze este de 100%, existand pericol de explozie. In aer concentratia gazului necunoscut este de aproape 5%. Nici specialistii de la Bucuresti nu au reusit sa depisteze sursa combustibilului inflamabil. (A.C.)
Sturioni interzisi - Dezbatere publica
Ordinul comun prin care Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si Ministerul Agriculturii intentioneaza sa interzica pescuitul sturionilor in apele romanesti pe o perioada de zece ani poate fi discutat in aceste zile pe site-ul MMGA. Proiectul poate fi consultat la adresa http://www.mmediu.ro/legislatie/proiecte_legi.htm. Data-limita pana la care specialistii si cei interesati de subiect pot posta comentarii, observatii sau propuneri referitoare la acest proiect este 18 martie 2006. (Alexandru Nastase)

Balaceanu Stolnici - Terenuri revendicate
Academicianul Constantin Balaceanu Stolnici a revendicat peste 2.000 de hectare de teren in judetul Dolj, in calitate de epitrop testamentar al proprietatilor care au apartinut familiei domnitorului Constantin Brancoveanu. Printr-o cerere depusa la Prefectura Dolj, Epitropia Bisericii ""Domnita Balasa"" din Bucuresti solicita restituirea a 198 de hectare de teren in comuna Macesu de Jos si a altor 1.143 de hectare in comuna Gangiova.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.