Jurnalistul Cristina Hurdubaia, de la ziarul "Cotidianul" a fost amendat cu cinci milioane de lei de catre un angajat al Jandarmeriei Romane, in timpul "targului de informatii secrete" organizat la Parhetul General de catre Conventia Organizatiilor d
Jurnalistul Cristina Hurdubaia, de la ziarul "Cotidianul" a fost amendat cu cinci milioane de lei de catre un angajat al Jandarmeriei Romane, in timpul "targului de informatii secrete" organizat la Parhetul General de catre Conventia Organizatiilor de Media, Agentia de Monitorizare a Presei - Academia Catavencu, Centrul de Jurnalism Independent si Uniunea sindicala MediaSind. "Targul" a fost organizat in fata Parchetului General, in data de 1 martie, si a fost un protest al mass-media fata de ancheta indreptata impotriva jurnalistilor de procurori, in dosarul privind scurgerile de informatii din Ministerul Apararii Nationale (MApN). Numai ca, in timp ce reprezentantii mass-media se aflau la Parchet tocmai pentru a protesta impotriva abuzurilor autoritatilor si impotriva incercarii acestora de a le ingradi dreptul la libera exprimare, jandarmii imparteau amenzi in stanga si in dreapta.
Un motiv stupid
Astfel, Cristina Hurdubaia, jurnalist la "Cotidianul" a fost amendata de un jandarm pentru ca statea "pe bordura din fata Parchetului" si tinea in mana o foaie pe care scria "intermediez vanzarea de secrete catre Ungaria". Hurdubaia ne-a declarat ca un jandarm s-a apropiat, i-a cerut sa lase foaia jos, iar la refuzul sau acesta i-a cerut datele de identificare. Imediat dupa ce aceasta i-a inmanat buletinul, jandarmul i-a completat un proces-verbal, potrivit caruia jurnalismul primea o amenda de cinci milioane de lei. Mai grav este ca jandarmul a refuzat efectiv, desi legea il obliga, sa ii inmaneze procesul verbal pentru a lua la cunostinta amenda si pentru a-l semna. Ca explicatie, acesta i-a spus jurnalistului ca va primi procesul verbal prin posta. Cristina Hurdubaia a anuntat ca va contesta luni dimineata amenda, si la Ministerul de Interne, care are in subordine Jandarmeria, si la o Judecatorie. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.