Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu a declarat ieri ca seful Loteriei Nationale s-a autosuspendat din functie si, de comun acord cu acesta a luat decizia de a inlocui tot Consiliul de Administratie, pentru a nu mai "plana nici o emotie"
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu a declarat ieri ca seful Loteriei Nationale s-a autosuspendat din functie si, de comun acord cu acesta a luat decizia de a inlocui tot Consiliul de Administratie, pentru a nu mai "plana nici o emotie" asupra componentei structurii de conducere. "Am hotarat in acest moment sa-l schimb pe seful Loteriei pentru ca nivelul public al discutiilor incepe sa afecteze credibilitatea institutiei. Avem nevoie de o institutie de genul Loteriei care sa fie credibila", a afirmat Vladescu. Mai mult, potrivit ministrului Finantelor, Nicolae Cristea a solicitat sa fie suspendat si din functia de director general al societatii pana la momentul in care Justitia va da o decizie definitiva in cazul sau. "Ramane angajat al Loteriei (...) Probabil va fi consilier sau referent, dar referent ar fi prea jos. Salariul pe care il va primi in mod cert se va diminua", a precizat ministrul.
Nici o indicatie politica
Decizia de autosuspendare a devenit efectiva ieri, iar conducerea Loteriei va fi asigurata de adjunctul lui Cristea pana cand vor fi numiti noii membri ai Consiliului. Componenta noului Consiliu de Administratie al Companiei Nationale Loteria Romana va fi anuntata saptamana viitoare, cand va avea loc Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGA), a precizat Sebastian Vladescu. Ministerul Finantelor a anuntat joi ca Vladescu a dat mandat pentru convocarea AGA la Loterie, pe ordinea de zi fiind revocarea membrilor Consiliului de Administratie, inclusiv a presedintelui Nicolae Cristea. Vladescu a mai spus ca nu stie cine va face parte din Consiliul de Administratie, unde doreste mai putini reprezentanti ai Finantelor, si ca nu are nici o "indicatie politica" pentru desemnarea conducerii institutiei. "Dorinta mea este sa fie oameni eficienti si morali", a completat Vladescu.
La sfarsitul saptamanii trecute, Vladescu a solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sa inceapa un control financiar-fiscal de fond pentru perioada 2003-2005 la Loterie. Intrebat daca, in urma controlului ANAF se va dovedi ca nu exista nereguli la Loterie, va reveni asupra deciziei de schimbare a conducerii institutiei, Vladescu a afirmat ca trebuie sa se pronunte si Justitia pentru ca exista un proces judiciar. "Nu i-am luat apararea lui Cristea niciodata", a afirmat Vladescu, referitor la faptul ca in urma cu cateva zile in Senat a declarat ca nu are motive sa il demita pe seful Loteriei. (Ana-Maria VASILE)
Vanzarile scad vertiginos
In alta ordine de idei, in Bacau, numarul celor care joaca la loto sau la loz in plic a scazut semnificativ. Potrivit RomNet, explicatia este ca multi dintre bacauani au inceput sa aiba suspiciuni in ceea ce priveste corectitudinea cu care se desfasoara extragerile loto, precum si in ceea ce priveste destinatia castigurilor. Vanzatorii de la agentiile din judet sunt cei mai afectati de scaderea vanzarilor, multi dintre ei ajungand sa plece acasa la sfarsitul lunii si cu jumatate din salariul de baza. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.