Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vizitat ieri unitatile sanitare aflate in zona Fundeni, respectiv Institutul Clinic Fundeni, Institutul de Cardiologie "CC Iliescu" si Institutul Oncologic si a declarat ca se intentioneaza constructia unuia d
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a vizitat ieri unitatile sanitare aflate in zona Fundeni, respectiv Institutul Clinic Fundeni, Institutul de Cardiologie "CC Iliescu" si Institutul Oncologic si a declarat ca se intentioneaza constructia unuia din cele opt spitale regionale in aceasta zona. Noul spital care urmeaza sa fie construit va fi legat prin tunele si pasarele suspendate de clinicile existente deja. Totodata, aici va functiona si un campus universitar si se va construi un hotel pentru apartinatori. Nicolaescu a precizat ca, pentru construirea celor opt spitale regionale si 20 de spitale judetene, pentru infrastructura si dotarea cu aparatura sunt necesari 930 de milioane de euro. Eugen Nicolaescu s-a referit si la faptul ca Ministerul Sanatatii se afla in faza selectarii unui consultant international pentru construirea spitalelor regionale care sa lucreze impreuna cu managerii de spitale.
In legatura cu fondurile alocate Institutului Clinic Fundeni, ministrul Sanatatii a mentionat ca diferenta intre ceea ce se primeste si ceea ce este necesar este foarte mare si de aceea trebuie facute calcule pentru a vedea costurile reale din spital. El a precizat ca transplantul va fi finantat separat prin programul pentru transplant, iar prin aceasta separare, spitalul va fi degrevat de o parte buna din cheltuieli. Eugen Nicolaescu s-a referit si la o analiza a principalelor spitale bucurestene privind finantarea, din care a reiesit ca Institutul Oncologic, Institutul "CC Iliescu" si Institutul Fundeni au fost defavorizate fata de alte spitale care au avut sustinere politica sau prieteni. Nicolaescu a cerut directorilor unitatilor sanitare vizitate ca pana la 20 martie sa-si reactualizeze necesarul pentru a se face o finantare cat mai buna. Ministru a mai cerut ca cei doi specialisti in transplant, prof.dr. Irinel Popescu si prof.dr. Ionel Sinescu, sa inainteze costurile reale pentru transplant pentru a obtine finantarea necesara. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.