Daca la meciul retur cu Heerenveen ros-albastrii au avut scuza ca au obtinut calificarea, in ciuda infrangerii cu 0-1 si a jocului neconvingator, joi seara a devenit destul de clar ca Steaua are probleme. Acestea vin din interiorul echipei, mai preci
Daca la meciul retur cu Heerenveen ros-albastrii au avut scuza ca au obtinut calificarea, in ciuda infrangerii cu 0-1 si a jocului neconvingator, joi seara a devenit destul de clar ca Steaua are probleme. Acestea vin din interiorul echipei, mai precis de pe banca, de acolo de unde Olaroiu comanda un fotbal prudent, fricos chiar, care incepe sa-i nemultumeasca pe fanii ros-albastrilor. La conferinta de la finalul intalnirii cu Betis, antrenorul Stelei a afirmat ca nu si-a propus sa schimbe stilul echipei, insa afirmatia este una falsa, pentru ca echipa campioana este departe de evolutiile din toamna. Ofensiva scartaie pentru ca nu este sprijinita, preocuparea de baza a stelistilor fiind pastrarea imaculata a portii lui Carlos. Fundasii nu mai participa la faza ofensiva, iar mijlocasii sunt nevoiti sa se descurce mai mereu in inferioritate numerica, in conditiile in care pare ca li s-a impus sa nu recurga la actiuni personale, la initiative. Cel mai elocvent exemplu este al lui Ogararu, un fundas extrem de ofensiv, care, pe vremea lui Zenga sau a lui Protasov, reusea cinci-sase incursiuni pe extrema, ajungand nu de putine ori si la finalizare, iar joi seara a trecut de centrul terenului de trei ori si a centrat o singura data, in minutul 90. Olaroiu s-ar putea apara spunand ca Ogararu l-a avut ca adversar direct pe Joaquin, un international spaniol de clasa, insa nici macar cand acesta a schimbat partea sau a iesit pentru ingrijiri medicale aproape cinci minute fundasul Stelei nu si-a parasit aria de teren indicata de antrenor. In aceste conditii, ros-albastrii si-au creat putine ocazii, pe care le-au finalizat exact asa cum au jucat, incrancenat si atletic, fara vreo sclipire de tehnicitate. Angajamentul si daruirea au fost totale din partea stelistilor, insa asta nu este de ajuns nici pentru tabela, si nici pentru fanii care sunt obisnuiti cu jocuri spectaculoase.
Radoi: "Nu suntem atat de buni pe cat ne credem"
La finalul jocului, stelistii au avut reactii diferite. Daca majoritatea fotbalistilor dadeau vina pe ghinionul de care nu scapa pe Stadionul "National", capitanul Mirel Radoi s-a dovedit extrem de critic la adresa lui si a coechipierilor. "S-a dovedit ca echipele din Spania, indiferent de pozitia din clasament, nu sunt asa slabe cum credeam noi si nici noi nu suntem asa buni pe cat ne credem. Probabil ca spectatorii au inceput sa nu mai aiba rabdare, dar trebuie sa astepte si inceperea campionatului", a comentat Radoi. Fotbalistul Stelei s-a aratat deranjat de sterilitatea in fata portilor adverse. "Nu puteam sa ne asteptam sa-si dea ei autogol. Am avut patru - cinci ocazii clare, dar nu am marcat. Bine ca nu am luat gol. Dupa cum a decurs jocul, meritam sa castigam. Si daca luam bataie, tot nu erau compromise sansele noastre. 0-0 este un rezultat care ne mentine in cursa", a mai spus Radoi, care crede ca Betis are acum prima sansa de calificare in sferturile de finala. Capitanul Stelei a gasit puterea sa-i felicite pe rapidisti si sa declare ca nu se astepta la o victorie cu acest scor a giulestenilor, pe care ii vede trecand mai departe in competitie. "Jocul nu este inca cel pe care ni-l dorim si de aceea suntem putin mahniti. Speram intr-o calificare acolo. Eu spun ca am avut mai multe ocazii decat ei, cred ca sunt spatii in linia defensiva a echipei spaniole de care putem sa profitam. Ne lipseste golul. Poate ca este mai bine asa, vom merge la Sevilla mai motivati, poate acest 0-0 va fi bun pana la urma", a spus George Ogararu. "Betis a dovedit si astazi ca este o echipa puternica. Nu stiu daca suporterii au dreptate sa fie nemultumiti, noi ne-am dorit sa castigam. Am avut ocazii si imi pare rau ca am ratat", a comentat si Nicolae Dica. Daniel Oprita s-a declarat de acord cu nemultumirea suporterilor, care au huiduit echipa la final. "Este al doilea meci la care au venit si nu am marcat, dar trebuie sa inteleaga si suporterii ca astazi am intalnit o echipa buna. Nu stiu daca puteam obtine mai mult astazi, dar am avut si ghinion", a spus Oprita. "Toti am fost injurati, asa este in Romania. Cand echipa castiga toata lumea sarbatoreste, iar cand echipa pierde toata lumea injura. Ne-am obisnuit", a comentat Bostina reactia publicului.
Gigi Becali: "Sunt dezamagit!"
Gigi Becali, finantatorul Stelei, care inaintea partidei se declara convins ca echipa sa va matura pe jos cu Betis, se dezumflase la finalul jocului. "Am intalnit o echipa puternica, dar eu zic ca am fost peste ei. Faptul ca nu am primit gol este bine, eu zic ca avem o sansa in plus. Sper sa marcam gol acolo si sa ne calificam. Supararea mea este ca suporterii au plecat dezamagiti. Am avut ghinion, dar am fost peste ei. Sunt dezamagit ca nu am inscris", a spus Becali. Acesta a avut puterea sa zambeasca la apostrofarile unor fani de la tribuna 0, care l-au invinovatit pentru aducerea lui Olaroiu pe banca Stelei, dar era un ras amar si fortat. Managerul general Mihai Stoica a asemanat partida cu cea de anul trecut cu Villarreal, din aceeasi faza a competitiei, Steaua fiind eliminata in retur. "Sunt multe similitudini intre aceasta partida si cea cu Villarreal. Acelasi rezultat, o echipa spaniola care a jucat foarte bine, dar am vazut o prestatie mult mai buna a echipei noastre, care si-a creat foarte multe ocazii, am numarat opt-noua, din care trei mi s-au parut foarte mari", a spus Stoica. "Am fost lipsiti de sansa. Am evoluat ca o echipa mare, dar am avut ghinion. Cum sa nu te deranjeze cand joci bine si esti fluierat? Dar nu putem generaliza. Publicul a fost formidabil. O calificare la penalty-uri? Orice este posibil", a mai comentat Stoica. (B.G.)
STEAUA - BETIS SEVILLA 0-0
Stadion: "National"; spectatori: 50.000.
STEAUA: Carlos - Ogararu, D. Goian, Ghionea, Nesu - Nicolita (89 Cristocea), Radoi, Paraschiv (75 Lovin), Bostina (70 Oprita) - N. Dica - V. Iacob. Antrenor: C. Olaroiu. Rezerve nefolosite: Cernea - Cristocea, E. Baciu, A. Cristea.
BETIS: Toni Doblas - Varela (86 Dani), Juanito, Rivas, Luis Fernandez - Rivera, Edu, Capi, Joaquin (90 Tardelli), Robert (79 Arzu) - Xisco. Antrenor: L. Serra Ferrer.
Rezerve nefolosite: Victor - Canas, Nano, Israel.
Cartonase galbene: D. Goian (45), Ogararu (57) / Rivas (7), Capi (46), Varela (55), Luis Fernandez (83), Toni Doblas (90), Tardelli (90+1).
Cartonase rosii: - / - .
Au arbitrat: I. Baskakov - A. Monahov, T. Kalughin (toti din Rusia).
Olaroiu: "Sper sa marcam in retur"
La finalul intalnirii, Cosmin Olaroiu a apreciat ca Steaua porneste in retur cu sansa a doua, dar ca va lupta pana la capat. "Cred ca am fi meritat sa castigam acest meci. Sper ca in retur sa marcam si sa ne calificam mai departe. Betis este o echipa care face presing agresiv si este destul de greu sa joci in aceste conditii", a spus Olaroiu. "Am avut ceva probleme pe faza de constructie si datorita presiunii create de Betis si nu am reusit sa iesim din aparare si am fost obligati sa-l angajam pe Victoras Iacob, care a facut o partida buna si a castigat multe dueluri cu adversarii sai", a completat Olaroiu. Antrenorul Stelei a explicat si schimbarile, unele neagreate de fani: "Paraschiv sangera si de aceea l-am schimbat, dar si pentru ca nu a mentinut acea distanta mica intre linii. Nesu nu a facut o partida stralucita, dar nu l-am schimbat pentru ca noua ne trebuiau inlocuiri in atac". De partea cealalta, Lorenzo Serra Ferrer a apreciat drept bun rezultatul obtinut de echipa sa. "Deocamdata calificarea nu este decisa. Steaua este o echipa buna. Speram ca publicul si terenul propriu sa ne ajute. Rezultatul de astazi este unul care ne avantajeaza si speram sa continuam drumul in Cupa UEFA", a spus Serra Ferrer, care era fericit ca echipa sa a scos un rezultat bun dupa o serie nefericita in campionat, care ii punea in pericol scaunul. (B.G.)
Betis decimata
Jocul extrem de tare al spaniolilor la Bucuresti la determinat pe arbitrul rus Iuri Baskakov sa le acorde celor de la Betis sase cartonase galbene. Conform site-ului UEFA, Rivas, Varela si Capi au primit al treilea avertisment si vor fi suspendati pentru meciul retur. Lorenzo Serra Ferrer, antrenorul andaluzilor, nu a confirmat aceasta ipoteza, sustinand ca doar ultimii doi nu vor juca la Sevilla impotriva Stelei.
In afara acestora, antrenorul spaniol mai are o lista cu sase indisponibili, care nu au evoluat nici in meciul de joi seara. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.