Sinistratii din comuna vranceana Vadu Rosca, cel mai grav afectata de inundatiile din iulie 2005, nu se vor putea muta in casele construite la Botarlau nici in aceasta primavara deoarece constructorul nu si-a onorat obligatiile stabilite prin contrac
Sinistratii din comuna vranceana Vadu Rosca, cel mai grav afectata de inundatiile din iulie 2005, nu se vor putea muta in casele construite la Botarlau nici in aceasta primavara deoarece constructorul nu si-a onorat obligatiile stabilite prin contract. Refacerea plafoanelor de rigips, etansarea acoperisurilor, realizarea finisajelor interioare sunt doar cateva din problemele gasite de comisia de receptie. Potrivit Mediafax, receptia finala a caselor ridicate la Botarlau de firma American Company, a omului de afaceri romano-american Clement Mocanu, a fost amanata pentru 30 aprilie deoarece comisia de evaluare a stabilit ca lucrarile nu s-au ridicat la calitatea stabilita prin contract, aceasta fiind a treia amanare de care are parte Clement Mocanu pentru casele construite din bani publici, destinate sinistratilor din Vadu Rosca. Cea mai mare surpriza a comisiei de receptie a fost descoperirea unei case la care cimentul a fost inlocuit cu pamant. Proprietarul casei, Tanase Dumitru, a spus comisiei ca la locuinta sa constructorul "a folosit pamant in loc sa faca mortar din ciment si nisip". Subprefectul de Vrancea, Dragos Mircea, a declarat ca firma care a executat lucrarile va fi sanctionata, conform prevederilor contractului, dar nu a putut preciza care sunt sanctiunile deoarece nu a citit contractul. In urma constatarilor, autoritatile locale au stabilit ca firma American Company sa nu primeasca, cel putin deocamdata, garantia de peste un miliard de lei vechi, oprita conform contractului pentru cazurile in care lucrarile nu se ridicau la calitatea stabilita. Termenul de remediere a deficientelor constatate a fost stabilit pentru 30 aprilie pentru ca muncitorii sa aiba timp sa termine finisajele interioare. Pe santierul de la Botarlau sunt in constructie 146 de locuinte in care ar fi trebuit sa se mute tot atatea familii de sinistrati. Societatea constructoare a incasat, pana in acest moment, 18 miliarde de lei vechi. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.