Fe^tes galantes. Sarbatori galante. Denumirea se refera la scenele pictate reprezentand petreceri, festivitati care au loc in aer liber si in care apar personaje gratioase, mascate, muzicieni, dansatori. Este tipic stilului rococo, aparut in secolul
Fe^tes galantes. Sarbatori galante. Denumirea se refera la scenele pictate reprezentand petreceri, festivitati care au loc in aer liber si in care apar personaje gratioase, mascate, muzicieni, dansatori. Este tipic stilului rococo, aparut in secolul al XVIII-lea la Curtea Regala a Frantei. Pictorul care a impus acest gen - fe^tes galantes - este Antoine Wateau (1684-1721).
Factura. Termenul desemneaza maniera specifica in care este realizata o opera de arta si se refera la componentele de ordin formal sau la viziunea artistica. Exista, astfel, sintagmele " factura deschisa", "factura luminoasa", neteda, aspra, mata sau lucioasa a unui tablou sau "factura scolareasca", moderna, academica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.