Gheorghe Flutur a anuntat ieri ca Ministerul Agriculturii va initia un proiect de act normativ care sa contribuie la pastrarea obiceiurilor si traditiilor romanesti la sate. Cea mai interesanta propunere a ministrului se refera la stoparea "maneliza
Gheorghe Flutur a anuntat ieri ca Ministerul Agriculturii va initia un proiect de act normativ care sa contribuie la pastrarea obiceiurilor si traditiilor romanesti la sate. Cea mai interesanta propunere a ministrului se refera la stoparea "manelizarii satului romanesc". El a spus ca proiectul de lege are in vedere "prezervarea si conservarea traditiilor, obiceiurilor si arhitecturii satului romanesc". "Trebuie subventionate activitatile si obiectivele care sa pastreze satul traditional, pentru a intra cu el in UE", a specificat Flutur. Actul normativ trebuie elaborat cat mai repede, astfel incat sa intre in vigoare chiar in acest an.
Oficialul a precizat ca Romania a solicitat deja la UE sa fie recunoscute mai multe produse traditionale, acestea reprezentand doar cateva din valorile pe care Romania trebuie sa le promoveze si cu care se poate evidentia pe piata. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.