Victoria superba din meciul cu SV Hamburg a fost primita cu bucurie de oficialii giulesteni, inclusiv de patronul George Copos. Daca dupa calificarea contra Herthei vicepremierul se arata ingrijorat ca nu are suficienti bani pentru premierea jucatori
Victoria superba din meciul cu SV Hamburg a fost primita cu bucurie de oficialii giulesteni, inclusiv de patronul George Copos. Daca dupa calificarea contra Herthei vicepremierul se arata ingrijorat ca nu are suficienti bani pentru premierea jucatorilor, acesta a anuntat acum ca va premia exemplar echipa in cazul in care va accede in sferturile de finala. "Din cauza bancii am intarziat plata primelor cu o zi si am facut un scandal monstru. Aseara (n.r. - miercuri seara) le-am promis o prima substantiala. Prima totala de calificare va fi putin peste 300.000 de euro, net. Sunt foarte fericit pentru ca nu credeam ca Rapid o sa ajunga pana aici si sa bata cu 2-0 pe Hamburg, o echipa cu un buget de 83 de milioane de euro, iar noi avem un buget amarat de circa patru milioane de euro si ne chinuim sa ne platim taxele la bugetul de stat", a declarat Copos, care a mentionat ca si-ar dori ca Rapid sa joace o finala de Cupa UEFA. De asemenea, vicepremierul l-a laudat pe antrenorul Razvan Lucescu. "Merita mult respect, din partea mea, din partea celor care au crezut in el, a celor care nu au crezut ca un copil de 37 de ani poate sa faca o asemenea echipa", a declarat Copos. Dinu Gheorghe, presedintele giulestenilor, a afisat o bucurie rezervata. "Dupa cum am jucat noi, ei puteau marca doar din intamplare. Nu stiu daca au avut vreo ocazie tot meciul, dar in retur vom intalni o echipa cu orgoliul ranit si va fi foarte greu. Nu stiu unde o sa ne oprim, dar deja nimeni ne mai poate reprosa nimic, indiferent ce se va intampla la acest nivel", a declarat "Vama", cel caruia Copos i-a imputat ca nu produce valoare adaugata. Finantatorul Jean Valvis a declarat ca se gandeste deja la finala. "Am repetat de o mie de ori ca este un lot valoros si de aceea merita finantele alocate. Cu putin noroc, ne putem califica in finala. Cel mai mare succes al jucatorilor este ca au castigat respectul intregii tari. Tot respectul pentru ei. Au dovedit ca sunt niste atleti de nivel european", a spus Valvis.
Wachter: "Buga a avut o executie extraordinara"
Marius Maldarasanu, marele absent al Rapidului, i-a avertizat pe coechipierii sai sa fie atenti in retur, deoarece calificarea in faza urmatoare a competitiei nu este inca decisa. "Am castigat cu 2-0 si avem cred 60% sanse de calificare, dar la Hamburg trebuie sa suflam si in iaurt. Nu trebuie sa ne culcam pe o ureche doar pentru ca am castigat acasa. Noi am patit-o si cu Anderlecht, cand aveam 2-0 si pana la final am pierdut cu 2-3, asa ca trebuie sa fim atenti", a declarat mijlocasul giulestean. In alta ordine de idei, Nigel de Jong, mijlocasul lui Hamburg eliminat in partida de joi, i-a acuzat pe jucatorii Rapidului de simulari repetate. "La primul fault nu meritam cartonas galben, dar adversarii au avut actori buni in teren. I-am spus asta si arbitrului", a precizat jucatorul olandez, care a recunoscut ca cel de-al doilea cartonas galben l-a primit pe merit. Portarul germanilor, Stefan Wachter, a recunoscut ca nu putea para golul de 2-0, marcat cu calcaiul de Mugurel Buga. "Am primit in tot meciul trei suturi periculoase pe poarta, dintre care doua au fost goluri. Pe primul l-am vazut foarte tarziu, iar mingea se si invartea. La golul cu calcaiul nu aveam ce sa fac. Romanul a avut o executie extraordinara, trebuie sa recunoastem", a precizat portarul lui SV Hamburg.
Presa germana o desfiinteaza pe Hamburg
"Berliner Zeitung" a ironizat prestatia jucatorilor germani. "Un spion al echipei din Hamburg le-a vandut un pont elevilor lui Thomas Doll. Dupa o jumatate de ora de la inceperea meciului le-a spus ca si la Bucuresti o partida de fotbal are si repriza a doua. Se pare ca ei au urmat pista si au descoperit un pamant virgin: careul giulestean. Probabil ca a fost un soc prea mare. S-a ordonat retragerea! In invalmaseala creata, Van Buyten a cazut la datorie, dar si-a revenit, cat sa vada golul lui Niculae de la 30 metri", scrie publicatia berlineza. "Blamare in Cupa UEFA. Si SV Hamburg, si Schalke 04 sunt la un pas de eliminare", titreaza "Bild", care noteaza ca "saptamana neagra a fotbalului german pare fara sfarsit". "Fara echipa necesara si evoluand fara convingere, formatia din Hamburg a fost amar pedepsita de Niculae si de Buga, care a marcat un gol nebunesc cu calcaiul", scrie "Bild". Cotidianul german adauga ca SV Hamburg a jucat la fel de prost cum a fost si transmisiunea TV a meciului in Germania, realizata de postul NDR. "Calitatea imaginii a fost demna de anii '70, cu o dunga neagra pe mijlocul ecranului", noteaza Bild. (N.G.)
RAPID - SV HAMBURG 2-0 (1-0)
Au marcat: D. NICULAE (45+2), BUGA (89).
Stadion: "Giulesti - Valentin Stanescu"; spectatori: 20.000.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, R. Stancu, E. Dica (14 Val. Negru), Art. Karamian (21 I. Stancu) - Burdujan (72 V. Moldovan), D. Niculae, Buga. Antrenor: R. Lucescu.
Rezerve nefolosite: Minca - Vasilache, N. Constantin, Perja.
HSV: Wachter - Mahdavikia, Boulahrouz, Van Buyten, Demel - Wicky, De Jong, Trochowski (46 Klingbeil), Van der Vaart - Takahara (72 Laas), Barbarez (46 Kucukovic). Antrenor: T. Doll.
Rezerve nefolosite: Kirchstein - Reinhardt, Lauth, Fillinger.
Cartonase galbene: E. Dica (11), D. Niculae (76), Maftei (87, 90+3) / Wicky (35), De Jong (56, 68).
Cartonase rosii: Maftei (90+3) / De Jong (68).
Au arbitrat: K. Vassaras - P. Mavropoulos, S. Tsolakidis (toti din Grecia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.