Liderii din teritoriu ai Aliantei PNL-PD nu stiu de capul lor. Reprezentanti ai conducerilor PNL si PD din filiale fac declaratii de week-end, care se bat cap in cap. Evenimentele politice sunt interpretate atat de diferit, incat concluziile politici
Liderii din teritoriu ai Aliantei PNL-PD nu stiu de capul lor. Reprezentanti ai conducerilor PNL si PD din filiale fac declaratii de week-end, care se bat cap in cap. Evenimentele politice sunt interpretate atat de diferit, incat concluziile politicienilor par a se referi la lucruri diametral opuse. Astfel, liderul PNL Suceava, Ion Lungu a apreciat ieri ca Alianta s-a abatut de la programul de guvernare, iar Coalitia functioneaza cu disfunctionalitati. Liderul PD Bistrita, Ioan Oltean, a sustinut tot ieri ca transpunerea in practica a programului de guvernare este preocuparea fundamentala a Aliantei, iar Coalitia nu este pusa in dificultate. De la Suceava se arata necesitatea unor alegeri anticipate, de la Bistrita se vede ca avem treburi mai importante.
PNL Suceava: "Nu se poate guverna"
Liderul PNL Suceava Ion Lungu a declarat ieri ca Alianta D.A. "s-a abatut" de la programul de guvernare, fiind preocupata mai mult de actiuni politice si a apreciat ca ar trebui organizate alegeri anticipate dupa prezentarea raportului CE din luna mai sau dupa integrarea in UE. Lungu a apreciat ca, in prezent, este "o perioada tulbure" la nivelul intregii clase politice. El a adaugat ca respingerea de catre plenul Camerei Deputatilor a cererii de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase a afectat si mai mult imaginea "destul de sifonata" a Parlamentului, dar a dovedit si ca exista disfunctionalitati ale coalitiei de guvernare. "Astazi se vede ca este o grava criza politica, atat a partidelor de la putere, cat si a celor din opozitie", a mai spus presedintele PNL Suceava, citat de Mediafax. El a sustinut ca se impune o reformare a clasei politice romanesti prin introducerea votului uninominal si ca Guvernul ar trebui sa-si asume raspunderea pe aceasta lege. "Atunci vom vedea care partide doresc cu adevarat reforma clasei politice din tara si care sunt cele care doar mimeaza acest lucru", a apreciat Ion Lungu. El a subliniat ca Alianta DA "trebuie sa se intoarca la programul de guvernare, pentru ca, altfel, vom pierde cu totii". Presedintele PNL Suceava considera ca ar trebui organizate alegeri anticipate, apreciind ca, "in actuala conjunctura politica, nu se poate guverna".
PD Bistrita: "Nu este pusa in dificultate Coalitia"
Deputatul Ioan Oltean, vicepresedinte PD si chestor al Camerei Deputatilor, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca PD nu este preocupat, anul acesta, de alegerile anticipate. "PD, in acest moment, nu are in viziunea sa pregatirea alegerilor anticipate. Este anul cel mai dificil pentru Romania in care noi va trebui sa dovedim ca angajamentele fata de UE sunt luate in calcul foarte serios si sunt indeplinite pentru ca, la 1 ianuarie 2007, trebuie sa devenim membri UE. De aceea, preocuparea principala a PD, in acest moment, este identificarea, impreuna cu PNL si cu celelalte partide din arcul Coalitiei guvernamentale, a tuturor posibilitatilor de gestionare corecta a tarii. Transpunerea in practica a programului de guvernare este preocuparea fundamentala a Aliantei si implicit a PD, iar problema alegerilor anticipate nu poate fi pusa in discutie in acest moment", a declarat Oltean.
Deputatul PD a aratat ca, in opinia sa, votul negativ dat de unii parlamentari din Coalitia guvernamentala la solicitarea ministrului Justitiei de perchezitie la locuintele lui Adrian Nastase "nu este de natura a crede ca este pusa in dificultate coalitia guvernamentala in sensul punerii in aplicare a programului de guvernare". (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.