Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a cerut Uniunii Europene fonduri de circa 10 milioane de euro pentru combaterea gripei aviare, si a solicitat Bancii Mondiale doua milioane de dolari cu acelasi scop, a declarat, vineri
Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) a cerut Uniunii Europene fonduri de circa 10 milioane de euro pentru combaterea gripei aviare, si a solicitat Bancii Mondiale doua milioane de dolari cu acelasi scop, a declarat, vineri, ministrul de resort, Gheorghe Flutur.
"Am facut deja primele demersuri la cele doua institutii pentru obtinerea de fonduri pentru combaterea gripei aviare", a spus Flutur intr-o conferinta de presa.
El a precizat ca valoarea totala a sumelor cheltuite de Romania pentru punerea in aplicare a tuturor masurilor de prevenire a raspandirii virusului gripei aviare se ridica la circa 20 milioane de euro. Flutur a afirmat ca in ultima vreme s-a remarcat o anumita relaxare din partea autoritatilor locale in ceea ce priveste respectarea regulilor stabilite de autoritatile sanitar-veterinare, ceea ce a determinat cresterea numarului de focare in aceeasi regiune.
Pe de alta parte, ministrul Agriculturii a dispus actiuni de control in teritoriu pentru a se verifica calitatea substantelor de dezinfectie folosite, precum si activitatea autoritatilor locale. De altfel, masurile privind combaterea gripei aviare vor fi intarite in perioada urmatoare, in principal pe linie administrativa.
In Romania au fost semnalate pana in prezent peste 40 de focare de gripa aviara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.