Uniunea Europeana finanteaza statul roman cu un milion de euro pentru un proiect de infratire institutionala in domeniul migratiei si azilului. Ieri, Delegatia Comisiei Europene, Oficiul National pentru Refugiati si Autoritatea pentru Straini

Uniunea Europeana finanteaza statul roman cu un milion de euro pentru un proiect de infratire institutionala in domeniul migratiei si azilului. Ieri, Delegatia Comisiei Europene, Oficiul National pentru Refugiati si Autoritatea pentru Straini din Romania, precum si Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati din Germania au lansat oficial acest program prin care se urmareste armonizarea legislatiei la acquis-ul comunitar in vederea continuarii imbunatatirii managementului migratiei si azilului. Pe durata celor 18 luni in care se deruleaza acest proiect, experti din statele membre ale UE vor lucra indeaproape cu colegii din Romania pentru a imbunatati structurile necesare si capacitatea operationala a Oficiului National pentru Refugiati. Proiectul va beneficia si de expertiza altor state, cum ar fi Finlanda, Slovenia, Belgia si Olanda. UE acorda Romaniei expertiza si sprijin financiar in vederea pregatirii pentru aderare, prin programe specifice: Phare, Ispa si Sapard.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.