Procurorii Parchetului General au descins, ieri, la locuinta si la firmele din Craiova ale lui Samir Spranceana, fost patron al unui post de televiziune. Acesta a fost adus la audieri la Bucuresti, alaturi de alte noua persoane, fiind acuzat de infr
Procurorii Parchetului General au descins, ieri, la locuinta si la firmele din Craiova ale lui Samir Spranceana, fost patron al unui post de televiziune. Acesta a fost adus la audieri la Bucuresti, alaturi de alte noua persoane, fiind acuzat de infractiuni economice cu prejudicii de peste 500 de miliarde de lei vechi. Potrivit Mediafax, Spranceana, care este sotul judecatoarei Camelia Spranceana de la Curtea de Apel Craiova, ar fi solicitat si obtinut, in perioada 2003 - 2004, rambursari ilegale de TVA in valoare de 210 miliarde de lei vechi. Acesta mai este acuzat de spalare de bani, uz de fals si evaziune fiscala. Alaturi de Samir Spranceana, a fost ridicata si Luminita Dobre, director general al unei firme de confectii ce apartine omului de afaceri craiovean. Prin firma sa de confectii, Samir Spranceana ar fi cumparat, in 2003, de la o alta societate un imobil in Brezoi, pe Valea Oltului, si un teren in Poiana Brasov, iar de la altele doua, ambele din Craiova, ar fi achizitionat utilaje pentru confectii textile, obtinand returnari de TVA in valoare de 146 de miliarde de lei. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.