Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat ieri ca ii solicita liderului PSD Mircea Geoana sa-si asume public, in calitate de membru al fostului Guvern si de presedinte al formatiunii social-democrate, calendarul scumpirii gazelor naturale, negociat cu
Vicepremierul Gheorghe Pogea a declarat ieri ca ii solicita liderului PSD Mircea Geoana sa-si asume public, in calitate de membru al fostului Guvern si de presedinte al formatiunii social-democrate, calendarul scumpirii gazelor naturale, negociat cu UE de guvernarea PSD. Pogea a afirmat ca, in ultima perioada, a observat "un interes subit" al liderilor PSD fata de aceasta problema, desi social-democratii sunt cei care au stabilit in anul 2004 criteriile si agenda la care trebuie sa se alinieze Romania in privinta pretului gazelor naturale. Nici atunci, dar nici mai tarziu, Uniunea Europeana nu a impus vreodata Romaniei triplarea pretului la gazele naturale. "PSD pune in surdina masurile impopulare pe care le angajeaza si apoi trambiteaza cand le indeplinesc altii. Constiinta domnului Geoana are un efect intarziat", a adaugat vicepremierul, incercand sa arunce gaina moarta in curtea fostului executiv. El a mai precizat ca il invita pe liderul PSD sa-si asume public acest angajament pe care l-a luat, impreuna cu echipa sa, in anul 2004, de a mari pretul gazelor naturale in mod nejustificat. Gheorghe Pogea a mai declarat ca Mircea Geoana trebuie sa explice care sunt conditiile pe care Romania si le-a asumat in realitate, in cursul procesului de integrare la UE. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat tot ieri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o reprezinta va introduce saptamana viitoare o motiune simpla pe tema politicii economice si fiscale a Guvernului, iar acest lucru l-a iritat pe democratul Pogea si coalitia de guvernamant. Geoana a mai precizat ca PSD "someaza" Executivul sa prezinte o strategie de energie coerenta si capabila sa protejeze interesele cetateanului, consumatorului si firmelor romanesti. El a subliniat, totodata, ca premierul Calin Popescu Tariceanu are obligatia de a veni in fata Parlamentului pentru a prezenta strategia de politica economica si fiscala a Romaniei, precum si strategia privind integrarea europeana si problematica energiei. In mod normal, ar trebui sa fie secondat la aceasta convocare si de ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, care sa spuna in sfarsit adevarul cu privire la conducta de gaze naturale Constanta-Trieste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.