Angajatorii risca pedepse cu inchisoarea pentru neluarea masurilor de securitate si sanatate daca prin aceasta se creeaza pericole grave si iminente sau se produc accidente de munca sau imbolnaviri profesionale, prevede un proiect de lege adoptat ier
Angajatorii risca pedepse cu inchisoarea pentru neluarea masurilor de securitate si sanatate daca prin aceasta se creeaza pericole grave si iminente sau se produc accidente de munca sau imbolnaviri profesionale, prevede un proiect de lege adoptat ieri de Guvern.
Potrivit ministrului Muncii, Gheorghe Barbu, neluarea vreunei masuri legate de sanatatea sau securitatea in munca prin care se creeaza un pericol grav si iminent soldat cu producerea unui accident de munca sau cu imbolnavire profesionala se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda penala. In cazul in care neluarea masurilor de securitate in munca a produs consecinte deosebite, pedeapsa va fi inchisoare de la un an la 3 ani sau amenda penala, iar in cazul in care aceasta fapta este savarsita din culpa, pedeapsa este de inchisoare de la 3 luni la un an sau amenda penala. Ministrul Barbu a afirmat ca proiectul de lege armonizeaza legislatia romaneasca cu directiva Consiliului Europei si cu cele negociate in capitolele de aderare. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.