Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de investigatii criminale - si Compania DataDot Technology SRL au anuntat ieri incheierea unui protocol privind prevenirea si combaterea furtului de autovehicule. Protocolul se va extinde la nivelul
Inspectoratul General al Politiei Romane - Directia de investigatii criminale - si Compania DataDot Technology SRL au anuntat ieri incheierea unui protocol privind prevenirea si combaterea furtului de autovehicule. Protocolul se va extinde la nivelul Politiei de Frontiera si propune o strategie de securizare multipla a autovehiculelor, care ii va ajuta pe cei de la Politia Rutiera, Directia de investigatii criminale si Politia comunitara sa identifice mai usor autovehiculele furate. Tehnologia consta in marcarea autovehicului, de catre producator, cu 7.000 de chip-uri, inscriptionate cu numarul sasiului. Citirea microdiscurilor poate fi facuta prin intermediul unor microscoape digitale care vor fi puse la dispozitia politistilor.
Desi nu au fost stabilite inca strategiile de cost, producatorii apreciaza ca implementarea unui astfel de sistem de identificare va putea fi facuta cu maximum 200 de euro, iar pana la sfarsitul lui 2006, aproximativ 10.000 de ofiteri vor fi dotati cu aparate de citire a seriei fiecarui autovehicul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.